Αρχική » » Τι αλλάζει στα δάνεια των στρατιωτικών

Τι αλλάζει στα δάνεια των στρατιωτικών


Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις για τους δικαιούχους των στεγαστικών 

Την υπογραφή του ανα­πληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυ­πουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, πήραν οι ρυθμίσεις για τους δικαιούχους δανείων από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ)... 

Η απόφαση που υπέγραψαν προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το επιτόκιο των χορηγουμένων από τον Οργανισμό δανείων ορίζεται στο ήμισυ (1/2) του κάθε φορά ισχύοντος επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Γ.Ε.Δ.), ετήσιας διάρκειας, στρογγυλοποιούμενο στην αμέσως κατώτερη ακέραια μονάδα. Ειδικότερα, το επιτόκιο των ήδη χορηγηθέντων, καθώς και των χορηγηθησομένων δανείων του ΑΟΟΑ προς τα μέλη του, καθορίζεται ως εξής: 

1. Από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2015 σε ποσοστό 1%, για καθένα από τα εν λόγω έτη. 
2. Από 1-1-2016 και εφεξής στο ήμισυ (1/2) του εκάστο­τε ισχύοντος επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων Ελλη­νικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ), ετήσιας διάρκειας, στρογγυλοποιούμενου στην αμέσως προηγούμενη ακέραια μονάδα. 

Το επιτόκιο της δεύτερης περίπτωσης, από 1/1/2016 και εφεξής, ορίζεται να είναι κυμαι­νόμενο και θα αναπροσαρμόζεται το μήνα Ιανουάριο εκάστου έτους, επί τη βάσει του ισχύοντος επιτοκίου των ΕΓΕΔ της 31ης Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους. 

Τα δάνεια 

Τα χορηγούμενα δάνεια θα είναι διετούς διάρκειας και θα εξοφλούνται, με σχετική απόφαση, του ΔΣ/ΑΟΟΑ σε ισόποσες μηνιαίες, τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις. 

Επίσης, κατ' εξαίρεση των οριζομένων στην προηγούμενη παράγραφο, από το έτος 2012 και εφεξής παρέχεται στα μέλη του ΑΟΟΑ η δυνατότητα αποπληρωμής των χορηγούμενων δανείων από τα δεκαπέντε (15) στα είκοσι (20) έτη, κατόπιν επιλογής τους. 

Όσα μέλη έχουν λάβει δάνεια από τον Οργανισμό τους παρέχεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του χρόνου αποπληρωμής για ακόμη μία πενταετία, κατόπιν επιλογής τους. 

Ο τελικός χρόνος διάρκειας εκάστου ληφθέντος δανείου να διαμορφώνεται στα είκοσι (20) έτη, με αντίστοιχη εκ νέου διαμόρφωση του ύψους των οικείων τοκοχρεολυτικών δόσεων και τροποποίηση κατά τούτο των ήδη συναφθεισών δανειακών συμβάσεων. 

Ως προς τη διαδικασία χορήγησης των δανείων, τον τρόπο χορήγησης αυτών και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια ρυθμίζονται με αποφάσεις του ΔΣ/ΑΟΟΑ. 

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν θα καλύψει ελλείμματα που τυχόν προκύψουν από τη διαχείριση του Οργανισμού (ΑΟΟΑ) στο πλαίσιο της χορήγησης δανείων προς τα μέλη του. 

Του Μάριου Δρόσου 
(ΝΙΚΗ-09/04/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger