Αρχική » , , , , » Εθνική σωτηρία η αξιοποίηση κοιτασμάτων!

Εθνική σωτηρία η αξιοποίηση κοιτασμάτων!

Οι δηλώσεις Γιλμάζ δείχνουν ότι είναι μονόδρομος η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου.

Η περίπτωση των δηλώσεων Γιλμάζ για εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην πυρπόληση ελληνικών δασών δεν είναι απλό ζήτημα. Παρότι η πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης σε πρακτικό επίπεδο δεν μπορεί να αποφέρει κάτι ...σημαντικό στην Ελλάδα -και εννοούμε απαίτηση αποζημιώσεων κ.λ.π.-, οι δηλώ­σεις Γιλμάζ έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία κυρίως για τρεις λόγους. 
Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι, δια στόματος ενός προσώπου που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός της Τουρκίας, επαληθεύονται όλα όσα γνώριζαν επί χρόνια οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για εμπλοκή και δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε ενέργειες που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο ενός ακήρυχτου πολέμου. Αυτό έχει τεράστια πολιτική σημασία ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αλλά και τη διεθνή κοινότητα, σε μια περίοδο που η διεθνής ει­κόνα της χώρας είναι κάτι χειρότερο από τραγική!
Ο δεύτερος είναι γιατί, με αφορμή τις δηλώσεις, αποκτούν αξιοπιστία όλα όσα έλεγαν και έγραφαν επί χρόνια οι αρμό­διες ελληνικές υπηρεσίες, και μας επιτρέπεται να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνήσεις δεν αξιοποι­ούσαν τα στοιχεία αυτά και επέλεγαν πολιτικούς χειρισμούς που επέτρεπαν στους Τούρκους να αλωνίζουν σε όλη την Ελ­λάδα, κυρίως στη Θράκη και στα νησιά. 
Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι, με τη δήλωση Γιλμάζ, ξεγυμνώνεται ένας ολόκληρος μηχανισμός πολιτικών, επαγγελματιών οικολόγων, αμαρτωλών ΜΚΟ, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δημοσιογράφων και ΜΜΕ, όλοι αυτοί οι οποίοι, λες και συντονιζόμενοι ατό κά­ποιο κέντρο, γελοιοποιούσαν και δαιμονοποιούσαν οποιονδήποτε είχε το θάρ­ρος να παρουσιάσει δημόσια και υπεύ­θυνα οποιαδήποτε πληροφορία, εκτίμη­ση ή άποψη ήθελε τους Τούρκους να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις ή οποιαδήποτε άποψη μιλούσε για το τουρκικό παρακράτος, τη μυστική δραστηριότητα Τούρκων στην Ελλάδα και εν γέ­νει την τουρκική απειλή. 
Οι χαρακτηρισμοί τουρκοφάγος, εθνικιστής, ακραίος, φανατικός, ανεύθυνος είναι μερικά από τα… κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλιζαν όλοι αυτοί εκείνους που είχαν δια­φορετική άποψη από τη δική τους, που δυστυχώς επαληθεύεται. 
Δυστυχώς οι δηλώσεις Γιλμάζ δεν μας επιτρέπουν να διακρίνουμε αν υπάρχει ομφάλιος λώρος που συνδέει το πολιτικό και υπηρεσιακό κατεστημένο το οποίο διαχειριζόταν με καταστροφικό τρόπο τις πληροφορίες, και τη σκληρή πραγμα­τικότητα, με αποτέλεσμα κατ' ουσίαν την ακύρωση του ελληνικού κράτους, με τον προαναφερθέντα μηχανισμό προπαγάν­δας και παραπληροφόρησης, που παρα­πλάνησε την ελληνική κοινή γνώμη, δημιουργώντας μια πλασματική εικόνα για την Τουρκία. Πάντως, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ομφάλιος λώρος που συνδέει αυ­τούς τους δυο παράγοντες, σημασία έχει το γεγονός ότι, εξαιτίας της δράσης και της επιρροής τους, αποδιαρθρώθηκε και αποδυναμώθηκε το ελληνικό κράτος λό­γω του ότι υποτιμήθηκε -αν δεν αγνοήθηκε η τουρκική απειλή, ενώ ο ελληνικός λαός αποκοιμήθηκε, δεχόμενος επί σειράν ετών παραπλανητικά μηνύματα και υφιστάμενος την προπαγάνδα του εφησυχασμού και της μακαριότητας. 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία της εντύπωσης ότι μέσα από τη διαδικασία των ατέρμονων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, η οποία εν τω μεταξύ συνέχιζε και συνεχίζει την επιθετική και διεκδικητική της πολιτική στον ελληνικό χώρο, θα λυθούν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, όπως βαφτίστηκαν οι απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις. Και μάλιστα αυτό θα γίνει χωρίς κόστος σε αίμα και πόλεμο, όπως παραπλανητικά χρέωναν τέτοιες επιδιώξεις στους τουρκοφάγους, εθνικιστές, ακραίους, φανατικούς, ανεύθυνους και λοιπούς που είχαν άλλη άποψη. Έτσι οδηγηθήκαμε σταδιακά στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια και του Καστελόριζου, σε μια περίοδο που η σωτήρια της Ελλάδος και του Ελληνισμού φαίνεται ότι μπορεί να προέλθει κυρίως από την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σ' αυτόν τον χώ­ρο, στον οποίο κυριολεκτικά αφήνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν. 
Αυτοί οι δυο παράγοντες έπαιξαν ακριβώς τον ίδιο καταστροφικό ρόλο -τηρουμένων των αναλογιών- στην Κύπρο, το διάστημα την παιζόταν η τύχη της Μεγαλονήσου, με το Σχέδιο Ανάν. Τότε, οι ίδιοι παράγοντες χαρακτήριζαν όσους υποστήριζαν το ΟΧΙ πατριδοκάπηλους, εθνικιστές, ανεύθυνους και ότι άλλο διευκόλυνε τους δικούς τους στόχους, ενώ ασκούσαν ιδεολογική τρομοκρατία στους ψηφοφόρους στην Κύπρο, μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες του ΟΧΙ. 
Τελικά, οι ψηφοφόροι της Κύπρου, με προτροπή του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίον επίσης κα­θύβρισαν οι περί ων ο λόγος, είπαν το ιστορικό ΟΧΙ και αντί των καταστροφικών συνεπειών, διατηρήθηκε το κυπρια­κό κράτος, το οποίο μάλιστα απέκτησε το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ΑΟΖ, ένα δικαίωμα που αποτελεί πηγή ελπίδας για την επιβίωση όχι μόνο της Κύπρου, αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της 28ης Δεκεμβρίου 2011 του Προέδρου της Κύπρου κ Χριστόφια, η αξία τον κοιτάσματος μόνο του φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια, που σημαίνει πέντε φορές το συνολικό ΑΕΠ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε έστω και μη ειδικός ότι σε περίπτωση που γίνουν οι σωστοί χειρισμοί από τούδε και στο εξής. η Κύπρος εντάσσεται στη λέσχη των χωρών που παράγουν ενεργειακές πρώτες ύλες, με ευεργετικές συνέπειες για την οικονομία αλλά και το πολιτικό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Η Κύπρος, λόγω του ΟΧΙ του Τάσσου και τον αφυπνισθέντος κυπριακού λαού, δημιούργησε τις κατάλληλες γεωπολιτικές συνθήκες και προϋποθέσεις, που ανοίγουν τον δρόμο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του ελληνικού χώρου (Κρήτη - Καστελόριζο - Αι­γαίο), τον οποίο η καταστροφική τακτική των δυο προαναφερθέντων παραγόντων γκριζάρισε, ανοίγοντας την όρεξη στην επεκτατικότητα και στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας. Και η εκμετάλλευση του πλούτου αυτού είναι ίσως ο μοναδι­κός τρόπος για να εξέλθουμε από την τρα­γική κρίση που περνάει ο τόπος. 
Οι Τούρκοι κομπορρημονούν ότι με την εισβολή στην Κύ­προ, το Ι974, ευεργέτησαν την Ελλάδα, αφού λόγω της εισβολής αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Μπορεί ο ισχυρισμός αυτός να πάσχει, αφού η χούντα κατέρρευσε όχι λόγω της εισβολής αλλά λόγω του ότι είχε ολοκληρώσει το «έργο» της, όμως δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ ευεργέτησαν την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι βοήθη­σαν τους Έλληνες πολίτες να ξυπνήσουν από τον λήθαργο. Ένας λήθαργος στον οποίο μας έριξε το πολιτικό και υπηρεσιακό κατεστημένο της συμφοράς, που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στο Καστελλόριζο, και τον οποίο καλλιέρ­γησε μεθοδικά ο μηχανισμός πολιτικών, επαγγελματιών οικολόγων, αμαρτωλών ΜΚΟ, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δημοσιογράφων και ΜΜΕ, ο οποίος δαιμονοποίησε το ιερότερο καθήκον του ανθρώπου, που είναι η υπεράσπιση της πατρίδος. Ας ελπίσουμε ότι ο καταγόμενος εκ Μεσοχωρίου Ριζαίου του αλησμόνητου Πόντου, Μεσούτ Γιλμάζ, βοήθησε εκών άκων τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν τη σκληρή πραγματικότητα και να πουν επιτέλους το δικό τους μεγάλο ΟΧΙ στους παράγοντες της εθνικής μας συμφοράς! 


ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/12/2011) 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger