Αρχική » » 2+1 χρόνια για 1.000 οπλίτες

2+1 χρόνια για 1.000 οπλίτες


«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ 750€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΠ. 

Από τους προϋπολογισμούς των Γε­νικών Επιτελείων θα χρηματοδο­τηθούν οι προσλήψεις μέσω της διαδικασίας ανακατάταξης των 1.000 οπλιτών στον Στρατό Ξηράς (600), στο Πολεμικό Ναυτικό (200) και στην Πολεμι­κή Αεροπορία (200). Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι διαδικασίες θα «τρέξουν» γρήγορα, αφού δεν απαιτείται η έγκριση του υπουργεί­ου Οικονομικών, και εντός του επόμενου δια­στήματος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υπο­ψήφιοι παράτασης της θητείας τους με μισθό έως και τρία χρόνια. 

0 βασικός μισθός για όσους επιλεγούν να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις υπογράφοντας σύμβαση ...
διάρ­κειας 2+1 ετών θα είναι 750 ευρώ καθαρά (900 μεικτά). 0 υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπέγραψε τη σχετική απόφαση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τα Γενικά Επιτελεία προκειμένου το συντομότε­ρο δυνατόν να καλυφθούν οι άμεσες επιχει­ρησιακές ανάγκες και των τριών κλάδων σε μονάδες όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της λειψανδρίας. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει μεγάλος αριθμός στρατιωτικών (είτε λόγω αποστρατειών είτε λόγω παραιτήσεων), ενώ το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει ως αποτέλεσμα και τη χαμηλή απόδοση κλάσεων, δηλαδή τον μικρό αριθμό των στρατιωτών που κατατάσ­σονται για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία. 

Εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν προσληφθεί επαγγελματίες οπλίτες, ενώ στην πε­ρίοδο των μνημονίων έχουν μειωθεί δραστικά και οι θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, από τις οποίες αποφοιτούν οι αξιωμα­τικοί και υπαξιωματικοί του μέλλοντος. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 

Πληροφορίες μάλιστα από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τους επό­μενους μήνες να προκηρυχθούν και διαγω­νισμοί για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό. 

Προς το παρόν πάντως, και βάσει της ανα­κοίνωσης που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα προχωρήσει η πρόσλη­ψη 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως. 

Η δυνατότητα ανακατάταξης θα δοθεί μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης της προκήρυξης, αμέσως μετά, και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους θητείας, και όχι σε εφέ­δρους. Οι οπλίτες που θα επιλεγούν θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε μονάδες από όπου και θα απολύονται, και οι οποίες έχουν καθο­ριστεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης. Αυτές οι μονάδες είναι κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανα­γκαιότητα όσον αφορά στην κάλυψη θέσεων προσωπικού. 0 μισθός τους θα είναι αυτός του επαγγελματία οπλίτη (περίπου 750 ευρώ κα­θαρά) και θα λαμβάνουν επίσης και το επίδομα παραμεθορίου. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger