Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 29 Μαΐου 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 29 Μαΐου 2015


ΕΝΝΕΑ χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνα­το του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, όταν το αεροσκάφος του εμβολίστηκε από τουρκικό F-16 νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Έπεσε ηρωικά, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Ο Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Χρ. Βαΐτση, και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Β. Τελλίδη, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του. 

Στην τελετή απονομής των πτυχίων των αποφοίτων του 181ου σχολείου υποβρυχίων καταστροφών στη... ΔΥΚ παρευρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και αμέσως μετά δήλωσε πώς «τα ΟΥΚ δεν είναι μία από τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η καλύτερη επίλεκτη ομάδα του συνόλου της Συμ­μαχίας». 

 « Εμείς, η Ελλάδα, το Έθνος, είμα­στε πάρα πολύ υπερήφανοι, γιατί μπορούμε ακόμα να βγάζουμε τέτοιους απόφοιτους» πρόσθεσε. Οι δηλώσεις του υπουργού κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν. Με σαφή τρόπο έστειλε το μήνυμα «κάτω τα χέρια από τις επίλε­κτες δυνάμεις» σε αυτούς που βρίσκουν αφορμές, όπως τα συνθήματα στην παρέ­λαση της 25ης Μαρτίου, για να πλήξουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζητώ­ντας διώξεις στελεχών. 

 Με ένα κολοσσιαίο διαστημικό, πυρηνικό, εξοπλιστικό πρόγραμμα, ύψους 150 δισ. ευρώ, η Άγκυρα φιλοδοξεί να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το πρό­γραμμα περιλαμβάνει κατασκευή και εκτόξευση 17 δορυφόρων, δημιουργία πεδίου εκτόξευσης στο έδαφος της, κα­τασκευή δυο πυρηνικών σταθμών στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, και ολοκλήρωση γιγαντιαίου εξοπλιστικού προγράμματος, με την παραγωγή οπλι­κών συστημάτων δικής της κατασκευής. 

 Και την ίδια στιγμή, εμείς στην Ελλάδα έχουμε κάνει μείζον θέμα τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτι­κής συνεργασίας Ρ-3Β για να καλύψει το Πολεμικό Ναυτικό την «τρύπα» στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, και, συγκεκριμένα, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ένα εξοπλιστι­κό πρόγραμμα που αποφασίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από πολλά χρόνια. 

 Πρέπει να αντιληφθούν κά­ποιοι, και εντός της κυβέρνη­σης, πως χωρίς ισχυρή άμυνα η χώρα δεν μπορεί να υπερα­σπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όταν την ίδια στιγμή εκ­φράζεται η επιθυμία για αξιο­ποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Και αυτό ισχύει και προς τους δανειστές, που σκοπίμως τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να απαξιώ­σουν τις Ένοπλες Δυ­νάμεις, επιβάλλοντας περικοπές σε κονδύλια και προσωπικό. 

 Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία συντελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα 1914-1922 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων. Οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εθνι­κής Άμυνας, Νίκου Τόσκα, και την παρακολούθησαν οι σπουδα­στές των στρατιωτικών σχολών. 

 Και ο λαϊκισμός λοιπόν έχει τα όριά του. Κι αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση των VIΡ αεροσκαφών. Αυτών που θα πουλούσε η ελληνική κυ­βέρνηση για να βάλει χρήματα στα τα­μεία, όπως και η προηγούμενη που τα είχε μετατρέψει σε... ταξί, αλλά μόλις ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χρειάστη­κε ένα από αυτά για να μεταβεί στη Σύνο­δο Κορυφής στη Ρί­γα της Λετονίας, δεν υπήρχε διαθέσιμο. Κι αυτό γιατί καθηλώθηκαν και τα τρία ελλείψει χρημάτων για ανταλλακτικά και έγκαιρη συντήρηση. 

 Υπάρχουν καταγγελίες για ελ­λείψεις σε αλεξίσφαιρα γιλέ­κα των αστυνομικών, όπως επίσης και για ληγμένα που διατίθενται σε στελέχη προ­κείμενου να αντιμετωπίσουν εγκληματίες που δεν διστάζουν να τραβήξουν πιστόλι και να αρχίσουν να πυροβολούν. Θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δει με προσοχή το θέμα. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει απέ­ναντι στους ανθρώπους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά για να σώσουν συμπολίτες τους. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger