Αρχική » » ΤΙ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΗΣΥΧΟΣ!

ΤΙ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΗΣΥΧΟΣ!


Η εμμονή του υπουργού να διατηρήσει στη ζωή υπολειτουργούντα εργοστάσια. 

Από τον 
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Όταν υψηλόβαθμη βιομη­χανική αντιπροσωπία από μια μεγάλη χώρα έρχεται να εξετάσει τις δυνατότητες συνεργασίας με τα ελληνικά εργοστάσια , το πρόβλημα δεν είναι πόσο κόστισε το ελι­κόπτερο που έφερε τον Έλληνα κυβερνητικό αξιω­ματούχο για να τους συνοδεύσει. Το πρόβλημα εί­ναι αν και κατά πόσον η προετοιμασία για την επί­σκεψη αυτήν και ο σχεδιασμός της υπό συζήτηση συνεργασίας έχουν γίνει μεθοδικά και ρεαλιστικά, ώστε να υπάρξει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 

Αλλά αυτά είναι πολύ «ψιλά» γράμματα για την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα για τον αρμόδιο για την... αμυντική βιομηχανία αναπληρωτή υπουργό Αμύνης Κώστα Ήσυχο, ο οποίος πιστεύει -και δι­ακηρύττει- ότι θέλουμε να έχουμε ισχυρή κρατική αμυντική βιομηχανία, αφήνοντας να του διαφεύ­γει ότι, για να ζήσει αυτή η βιομηχανία, χρειάζεται κάτι βασικό: πελάτες και κύκλο εργασιών. Και ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Κινέζοι αξιωματούχοι που ήρθαν στο υπουργείο Αμύνης έφεραν δουλειές. Οι μεν έφεραν τεχνογνωσία (μάλλον περιττή), την οποία επιδιώκουν να μας πουλήσουν. Οι δε συζητούν την ανάληψη εργασιών εκσυγχρονισμού συγκεκριμένων συστημάτων του πυροβολικού, για την οποία επίσης επιδιώκουν να πληρωθούν αδρά, με πολύ αμφίβολο το ποσοστό της βιομηχανικής συμ­μετοχής που θα δώσουν στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ήσυχος διαπίστωσε ότι υπάρχουν επτά κρατικά εργοστάσια που διαθέτουν «πανάκριβα μηχανήματα» και «πρωτοποριακή τεχνογνωσία». Μήπως γνωρίζει πότε αγοράσθηκε το τελευταίο από αυτά τα πανάκριβα μηχανήματα; Μήπως γνω­ρίζει πότε αυτά τα εργοστάσια με την «πρωτοπο­ριακή τεχνογνωσία» παρουσίασαν κάποιο πρωτο­ποριακό προϊόν; Κάποιο πρωτότυπο προϊόν, έστω; 

Ίσως τα τελευταία να ήσαν κάποια βομβιδοφόρα βλήματα και κάποια πυρομαχικά με σύστημα βελτιώσεως βεληνεκούς (base bleed) της δεκαετίας του΄80. Κατά τα λοιπά, τα επτά αυτά εργοστάσια ζουν χάρη σε κρατικές επιχορηγήσεις. Και επειδή το κράτος δεν έχει «το ταμείο του Πατισάχ που είναι θάλασσα» (κατά το παλαιό οθωμανικό γνω­μικό), αλλά απλώς διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων, κάθε επιδότηση προς αυτά τα υπολειτουργούντα εργοστάσια συμβάλλει στην «αιμορραγία» της οικονομίας και την αύξηση του δημοσίου χρέους. 

Και ενώ τα τελευταία δύο χρόνια άρχισε μια προσπάθεια νοικοκυρέματος, ο κ. Ήσυχος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τη δια­κόπτει. Ότι, δηλαδή, θα διατηρήσει αυτά τα εργο­στάσια, συνεχίζοντας να σπαταλά τον ιδρώτα των φορολογουμένων για να τα κρατήσει στη ζωή. 

Διότι δεν θα τους βρει δουλειές περιοδεύοντας στη Λατινική Αμερική (πάλι εξόδοις των φορολο­γουμένων). Αλλά, αν ειλικρινά πιστεύει ότι έτσι κάτι θα καταφέρει, τότε απλώς αποδεικνύει την πλήρη άγνοια του για την Άμυνα και τη βιομηχανία, η οποία τη στηρίζει. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger