Αρχική » » Στρατιώτης κατήγγειλε ότι του ζήτησαν «φακελάκι» για μετάθεση

Στρατιώτης κατήγγειλε ότι του ζήτησαν «φακελάκι» για μετάθεση


ΕΔΕ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΕΣ. 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία καταγγελία στρατευμένου ότι του ζητήθηκε να πληρώσει εκατοντάδες ευρώ για να πετύχει τη μετάθεση που θα ήθελε βρίσκεται στα χέρια του αρμοδί­ου εισαγγελέα. Την καταγγελία, η οποία έφτασε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, συνοδεύουν υποψίες για ύπαρξη κυκλώματος μεταθέσεων. 

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, πρόκειται για άτομα που οικειοποιούνται την ιδιότητα του στρατιωτικού, προσεγγίζουν... οπλίτες και μέσω οικονομικού ανταλλάγματος τους εξαπατούν και τους υπό­σχονται ευνοϊκές μεταθέσεις. Το ΓΕΣ, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, άμεσα ενημέρωσε τις αρμόδι­ες εισαγγελικές αρχές και διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Από τη μεριά του, ο ανα­πληρωτής υπουργός Αμύνης, Κώ­στας Ήσυχος, αφού σημείωσε ότι «τέτοιου είδους περιστατικά φέρ­νουν στην επιφάνεια την παθολογία του συστήματος των πελατειακών σχέσεων, που για κάποιους ήταν κα­θεστώς αδιατάρακτο και στο χώρο του υπουργείου Άμυνας, αξιοποιώ­ντας το για να αποκομίζουν κάθε είδους οφέλη», δήλωσε ότι «οι συ­γκεκριμένες καταγγελίες διερευνώ­νται και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να παταχθούν αυτά τα φαινό­μενα και να ξηλωθεί τυχόν τέτοιος μηχανισμός». 

Πρόσθεσε ακόμα ότι «από την πρώτη μέρα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προχωρή­σαμε στο ξήλωμα βασικών στοιχεί­ων της δομής του συστήματος των ρουσφετιών» και είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να θεσμοθετήσουμε την εγκαθίδρυση ενός αδιάβλητου και δίκαιου συστήματος απονομής των ειδικοτήτων και των μεταθέσεων των στρατευσίμων, που δεν θα επι­δέχεται παρεμβάσεις για ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων. 

Το σύστημα αυτό, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, θα κατανέ­μει τους νέους, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες τους αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντι­μετωπίζουν. Θα είναι ένα σύστημα που θα προάγει την ισονομία και θα διέπεται από κοινωνική ευαισθησία. Θα λειτουργεί με διαφανή και με­τρήσιμα κριτήρια και η εφαρμογή του θα παρέχει τη δυνατότητα ελέγ­χου από τους ίδιους τους στρατευ­σίμους, αλλά θα είναι ανοιχτό και στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο». 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-02/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger