Αρχική » » Έκκληση στους τριακόσιους

Έκκληση στους τριακόσιους


Κύριε διευθυντά 

Η χώρα έχει φτάσει σε οριακό σημείο, όπου ο πλέον καθοριστικός παράγων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων είναι η εξαθλίωση ολόκληρων κοινω­νικών ομάδων και οι στρατιές των ανέρ­γων και ο πλέον πειστικός (όχι όμως και καλύτερος) σύμβουλος του λαού είναι η απόγνωση αυτών των εξαθλιω­μένων ομάδων και των ανέργων, που υπάρχουν γύρω μας και συνεχώς πλη­θαίνουν. Η χώρα κρέμεται από μια κλω­στή στο χάος, ο περίγυρός μας, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τις ακτές του Ατ­λαντικού, μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί και τεράστια γεωπολιτικά συμ­φέροντα συγκρούονται στον ελλαδικό χώρο. Οι οιωνοί δεν είναι καλοί και δύ­σκολα θα διαψευστούν.... 

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η εικόνα που εκπέμπει ο πολιτικός κόσμος από τη Βουλή και τα κανάλια της τηλεόρασης, προκαλεί θλίψη και απογοή­τευση. Με λίγες εξαιρέσεις, οι εκπρό­σωποι μας όλων των κομμάτων, από τους οποίους κατά κύριο λόγο εξαρτάται η ηρεμία του λαού, η συσπείρωσή του και η συνεργασία του για τη σωτηρία της χώρας, όταν συζητούν μεταξύ τους θυμίζουν σκυλιά που τρώγονται σε κά­ποια αλάνα για την κυριαρχία της, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση αλάνα είναι η ψήφος του λαού. 

Διερωτώμαι, κανένας τους δεν έχει παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για την τεχνική της ομιλίας, ώστε να γίνεται κατανοητός και πειστικός; Κανένας δεν έχει διδαχθεί την τεχνική του ακροάσθαι, για να μπορεί να κατανοεί τους συνομιλητές του; Είναι φανερό ότι κα­νένας δεν προσπαθεί να οδηγηθεί κά­ποια συζήτηση σε σύνθεση ιδεών, που είναι τόσο αναγκαία στην παρούσα συγκυρία για τη χώρα μας. Η εντύπωση που μας δίνουν είναι ότι το κυρίαρχο ενδιαφέρον τους είναι η κυριαρχία στην αλάνα, η ψήφος του λαού και όχι η σω­τηρία της χώρας. 

Η αντιπαράθεση έχει εκτόπιση εντελώς τη συνεργασία. Άραγε δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη συμπεριφορά τους αυτή, ακόμα και μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, ευτελίζουν τον κορυφαίο θεσμό, τροφοδοτούν τη δημαγωγία και καλλιεργούν το διχασμό του λαού που όλοι εξορκίζουν και μόνο λίγοι επεν­δύουν σ' αυτόν; Διευκρινίζω ότι δεν υπονοώ καμιά, μα απολύτως καμιά κομ­ματική ηγεσία, αλλά μερικά αρρωστη­μένα μυαλά, που υπάρχουν σε κάθε κομματικό σχηματισμό. 

Είναι δραματικό το γεγονός ότι το κύρος του πολιτικού κόσμου (και μαζί του το κύρος των θεσμών) έχει φθαρεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ακόμα και αν κάποιος εκπρόσωπός τους λέει την αλή­θεια, είναι τίμιος και έχει διάθεση να βοηθήσει ανιδιοτελώς τη χώρα, δύσκολα γίνεται πειστικός. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε ακόμα και στις κομματικές ανακατατάξεις και δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι ο λαός έχει χάσει τον μπούσουλά του και ψάχνει να τον βρει. 

Ως απόστρατος αεροπόρος, που στη διάρκεια της υπηρεσίας μου στην πο­λεμική αεροπορία θυσιάστηκαν 236 συνάδελφοί μου για μια περήφανη Ελλάδα και όχι για την Ελλάδα της ντροπής που ζούμε σήμερα, αλλά και ωδ απλός πο­λίτης, κάνω έκκληση στους τριακόσιους της Βουλής να ηρεμήσουν, να τα βρουν μεταξύ τους, να αλλάξουν τη συνολική εικόνα που εκπέμπουν και να συσπει­ρώσουν τον λαό γύρω τους, με βάση αρχές και αξίες, πριν η ιστορική φράση της Βούλας Πατουλίδου «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο» μεταλλαχθεί και γίνει «για ποια Ελλάδα, ρε γαμώτο». 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΣΚΕΠΑΡΝΑΚΟΣ 
Υποπτέραρχος ιπτάμενος ε.α 

(Εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-01/03/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger