Εδώ και πάρα πολύ καιρό κυοφορούνταν το νέο κόμμα της Δεξιάς που θα κάλυπτε τον χώρο ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Νέα Δημοκρατία, αφού πολλοί θεωρούν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου έχουν απωλέσει τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά τους μετά τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια εμφανίζονται ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση Σαμαρά και στενός του συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Τα γεγονότα, ωστόσο, επιταχύνθηκαν μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και γνωστού για τις σκληροπυρηνικές θέσεις του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη. Ο κ. Κρανιδιώτης βρέθηκε εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσής εξαιτίας ακραίων δηλώσεων του με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, που εκ παραδρομής, όπως ο ίδιος επανέλαβε πολλάκις, αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ με την ονομασία «Μακεδονία». Ο διαπρύσιος κήνσορας της Αριστεράς παίζει ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του νέου σχηματισμού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί και να ηγηθεί.
Ως επικρατέστερη ονομασία του κόμματος φέρεται το συμβολικό ΕΘΝΟΣ (Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός), που είναι ενδεικτικό της δεξιάς του θέσης. Οι δηλώσεις των ανθρώπων που πλαισιώνουν το εγχείρημα αποκλείουν οποιαδήποτε σχέση με το Κέντρο. Η ιδρυτική διακήρυξη θα υιοθετεί πλήρως τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πολιτική, την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα, ενώ πολιτικός στόχος είναι η προσέλκυση του πατριωτικού κομματιού των δεξιών ψηφοφόρων που έχουν μετακινηθεί προς τη Χρυσή Αυγή ή είναι πολιτικά άστεγοι. Επίσης, θα έχει ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά, στο πρότυπο του γαλλικού γκωλικού κόμματος. Στην οικονομία βασικό δόγμα θα είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός με έντονη την κρατική παρέμβαση για τον έλεγχο της αγοράς όπως πολιτεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του 1970. Τα εθνικά θέματα θα αποτελούν όμως το προνομιακό πεδίο του κόμματος. Στο δυσεπίλυτο ζήτημα των προσφύγων δεν θα διαφοροποιείται από τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου, αλλά θα τοποθετείται σαφώς υπέρ της διακοπής των προσφυγικών ροών για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας. Όσον αφορά στο θέμα της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη όποτε και αν τεθεί, το νέο κόμμα θα διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα φιλοευρωπαϊκά στο ζήτημα της εξόδου εάν χρειαστεί.
Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα ονόματα που θα συμπορευτούν με τον νέο πολιτικό σχηματισμό, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο Βασίλης Καπερνάρος. Αν, δε, ισχύσει αυτό που λέει ο κ. Καρατζαφέρης, ότι «θα φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», τότε η συνύπαρξη θα γίνει μέσω συνιστωσών. Ακούστηκε, πάντως, και το όνομα του πρώην υπουργού Άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται. Όπως και να 'χει, το νέο κόμμα έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται από τα ΜΜΕ, κάτι που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αφού, εκτός των άλλων, αποτελεί και εν δυνάμει εταίρο μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ. Σκοπεύουν, άλλωστε, να απευθύνουν μεγάλο προσκλητήριο στη Δεξιά. Η Συγγρού, πάντως, μετά την πρώτη αμηχανία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-24/03-31/03/2016)
η χρυση αυγη εχει ριζωσει.......
ΑπάντησηΔιαγραφήη νεολαια δεν ελκεται απο ψευτοπατριωτες τυπου Καρατζαφερη