Αρχική » , , , » Πανικός Καμμένου για το νέο δεξιό κόμμα

Πανικός Καμμένου για το νέο δεξιό κόμμα


ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΧΙΜΟΥ 0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛΛ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΜΠ

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο του πολιτικού τέλους του ίδιου και του κόμματός του έρχεται ο Πάνος Καμμένος, από τις διεργασίες στον χώρο της Δεξιάς και τις «ωδίνες» γέννησης του νέου δεξιού κόμματος Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου. Έτσι, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει μεταβληθεί σε... πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από «βολικός» σύμμαχος, έχει πλέον γίνει ένας κυβερνητικός σαμποτέρ, υιοθετώντας συμπεριφορές που άλλοτε εκθέτουν την κυβέρνηση και άλλοτε προκαλούν ρήγματα και εμπεδώνουν την αίσθηση ότι αυτή δε θα μακροημερεύσει. Ιδιαίτερα μόλις στο πολυσύνθετο πολιτικό σκηνικό προστεθούν και τα νέα σκληρά μέτρα, που απορρέουν από την συμφωνία που, αργά ή γρήγορα, θα συνομολογηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Το σοβαρό και φιλελεύ­θερο προφίλ του Κυριά­κου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με την πολι­τική φθορά που υφίστανται ως συγκυβερνών κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου ήταν τα δυο βασι­κά επιχειρήματα, που οδηγού­σαν πολλούς στα σενάρια και τις φήμες ότι πολύ γρήγορα, ένας νέος πολιτικός σχηματισμός στον χώρο της δεξιάς, με πατρι­ωτικά, αντιμνημονιακά, αλλά και έντονα δεξιά χαρακτηριστικά θα κληθεί να καταλάβει πολιτικό χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και την Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, θα κληθεί να καταλάβει τον πολιτικό χώρο που άλλοτε είχαν οι... άλλοτε αντιμνημονιακοί και πατριώτες Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Διεργασίες

Πράγματι, λοιπόν, οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Εδώ και μια εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι, σε συνεργα­σία με τον πρώην γενικό γραμ­ματέα της κυβέρνησης Σαμα­ρά, Τάκη Μπαλτάκο, βρίσκονται σε επαφές με στελέχη της Δεξι­άς και απογοητευμένους νεοδημοκράτες, προκειμένου να ιδρύ­σουν ένα νέο κόμμα. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που πλέον κάνει αυτό που... ξέρει καλά -δηλαδή τις καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις- έχει ορίσει το νέο κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ της Κεντρο­δεξιάς», εννοώντας ότι το νέο σχήμα θα έχει συνιστώσες, προκειμένου να ενταχθούν όσο περισσότεροι σχηματισμοί και στελέχη της Δεξιάς γίνεται, με σεβασμό στις προσωπικές απόψεις και στην οργανωτική αυτονομία τους. Μάλιστα, και το ΛΑΟΣ θα μπει ως «συνιστώ­σα» στο νέο κόμμα, με τον Γιώργο Κρρατζαφέρη. να αποχωρεί απο την ηγεσία του, προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του δεξιού «ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κόμμα θα αναλάβει πρόεδρος ο Γιώρ­γος Καρατζαφέρης και γραμ­ματέας ο Τάκης Μπαλτάκος. Μάλιστα, μιλώντας με μπασκετικούς όρους, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει επισημάνει ότι ο κ. Μπαλτάκος έχει ήδη «ρόλο playmaker» στις σχετικές συζη­τήσεις, ενώ όλα δείχνουν ότι θετικά προς το νέο σχήμα διάκεινται ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Χρήστος Ζώης, άλλα απογοη­τευμένα στελέχη που ανήκαν στη ΝΔ, αλλά και πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αποψίλωση

Ειδικά σε ό,τι αφόρα το τελευ­ταίο, στρατηγικός στόχος του κ. Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου είναι να «αποψιλώσουν» το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «μετεγγράφοντας» στο νέο σχηματισμό, που θα ονομάζεται «Έθνος», στελέχη από τους Ανεξάρτητους Έλλη­νες. Για παράδειγμα, θεωρείται δεδομένη η προσχώρηση στο νέο κόμμα της πρώην βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλή­νων, Σταυρούλας Ξουλίδου, στην οποία ο κ. Καμμένος είχε υποσχεθεί θέση στην κυβέρνη­ση αλλά... ακόμη τής την δίνει. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πέραν της κ. Ξουλίδου, οι ιδρυτές του νέου κόμματος βρίσκονται σε επαφή και επικοινωνία με πολλούς απογοητευμένους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες -ακόμη και με στελέχη σε κάθε νομό- και επί της ουσίας στοχεύουν στην... «αποψίλωση» του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Σαμποτάζ

Με δεδομένα όλα τα παραπά­νω, είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει καταστήσει εαυτόν σε «πονοκέφαλο» για το Μέγαρο Μαξίμου, αρχής γενομένης με την «μακεδονική κρίση» με τον Γιάννη Μουζάλα. Ο αναπληρω­τής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι... από τους λίγους αποδοτικούς αλλά ο Πάνος Κααμμένος ζήτησε την παραίτη­σή του επειδή έκανε ένα λεκτι­κό λάθος. Παράλληλα, παρά την «συγγνώμη» Μουζάλα, ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στη θέση του και, μάλιστα, βλέποντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει διάθε­ση να τού κάνει τη χάρη, παίζει με νεύρα του και «σαμποτάρει» ανοιχτά την ελληνική κυβέρνη­ση. Έτσι, προχθές «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό Προστα­σίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όταν ο τελευταίος ανακοίνω­σε ότι ο Στρατός θα αναλάβει την σίτιση των προσφύγων στη Ειδομένη, που είχαν μείνει χωρίς φαγητό μετά την αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κέτερινγκ», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόε­δρος των Ανεξάρτητων Ελλή­νων, στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι εφεξής θα αποτελεί... μόνιμο πονοκέφαλο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας κατηγορείται ότι εκθέτει την κυβέρνηση. Μάλι­στα, το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και έγινε... «είδηση». 

Αυτό διότι, σε μία περίοδο που στο ελληνι­κό κράτος δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος, με κόστος πτήσης... 6.000 ευρώ ανά ώρα (!) ενώ πήρε μαζί του πολυμελή... μπάντα για να κάνει το κομμάτι του στις παρελάσεις της Ομογένειας! Και όταν τού επισημάνθηκε από τη ΝΔ ότι... κάνει «πολυτέλειες» με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε έκανε... τον «τρελό», υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ ζητάει την... κατάργηση των παρελάσεων στην Ομογένεια! Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, την περασμέ­νη Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος έκανε... κι άλλα «νάζια», δείχνο­ντας ότι η ασταθής συμπε­ριφορά του αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης: συγκεκριμένα, ήταν προγραμ­ματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του προσφυγικού και όλοι ανέμεναν πώς θα αντιμετώπιζε ο Πάνος Καμμέ­νος τον Γιάννη Μουζάλα. Όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε να πάει... ταξίδι στην Αίγυπτο για να μην έρθει πρόσω­πο με πρόσωπο με τον αναπλη­ρωτή υπουργό Μεταναστευτι­κής Πολιτικής. Αποδεικνύοντας ότι μπορεί ο ίδιος να πηγαίνει... μακριά ταξίδια, όμως με αυτή την συμπεριφορά, η κυβέρνηση ως σύνολο δεν πρόκειται να πάει μακριά.

(ΤΟ ΑΡΘΡΟ-27/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger