Αρχική » , , , , , » Σουλατσάρει στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Σουλατσάρει στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»


Νέα πρόκληση από την Τουρκία.

Δεν έμειναν στα λόγια οι Τούρκοι και αυτή τη φορά και έβγαλαν το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» δυτικά των Ψαρών! Υπό τη στενή παρακολούθηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό, το οποίο πέρασε τα Δαρδανέλια και εισήλθε στο Αιγαίο. Δίπλα στο «Τσεσμέ» πλέει η φρεγάτα «Γκαζαντιέπ» ενώ η Άγκυρα είχε δημοσιοποιήσει τη NAVTEX 226/16 η οποία είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά, καθόσον επηρεάζει το ΠΒ Άνδρου, 

Η συγκεκριμένη NAVTEX βρίσκεται εντός των πεδίων βολής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει δεσμεύσει την περιοχή με NAVTEX της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η περιοχή που δεσμεύει η NAVTEX βρίσκεται εντός των μονίμων πεδίων βολής (ΨΑΘΟΥΡΑΣ και ΑΝΔΡΟΥ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας οι περιοχές των οποίων έχουν δεσμευτεί με NAVTEX της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά εντός του έτους που η Τουρκία εκδίδει NAVTEX για την συγκεκριμένη περιοχή. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ισχύος της προηγούμενης NAVTEX το «Τσεσμέ» δεν εμφανίστηκε.

Ποιο είναι ο σκάφος «Τσεσμέ»

Ναυπηγήθηκε το έτος 1965 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και χορηγήθηκε στην Τουρκία το έτος 2000. Είναι 1 από τα 2 συνολικά πλοία που διαθέτει το τουρκικό ΠΝ (το άλλο πλοίο είναι το CUBUKLU Α-594),όπως αναφέρει ο ιστότοπος militaire.gr. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ναυπήγηση 1 πλοίο Υ/Γ-Ω/Γ για τις ανάγκες του ΤΠΝ.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-29/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger