Αρχική » , , , , , , » «Η Δικτατορία το γέννησε-Η Δημοκρατία το υιοθέτησε!!!»

«Η Δικτατορία το γέννησε-Η Δημοκρατία το υιοθέτησε!!!»


Διαβάστε το άρθρο του Γεωργίου Θ. Γαλανού, αξιωματικού εν αποστρατεία

Ένα θέμα που γνωρίζει η Ελληνική Δημοκρατία εδώ και 42 χρόνια και δεν θέλει να το αποκαταστήσει δημοκρατικά καταργώντας το χουντονομοδιάταγμα... 1171/1972 Άρθρο 5!! είναι η λειτουργία των θεσμικών ενώσεων αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ/Ν.Π.Δ.Δ που εποπτεύονται από τον εκάστοτε Υ.ΕΘ.Α.και τα αρμόδια Γ.Ε!!!

Το ""Ν.Δ"" υπογράφτηκε κατά την διάρκεια της επταετίας διά χειρός Γεωργίου Παπαδόπουλου Στυλιανού Πατακού και Νικόλαου Μακαρέζου.

Από τότε έως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις παραδόξως ανέχονται στα σπλάχνα της δημοκρατίας μια λειτουργική πράξη αρχαιρεσιών εκλογοδιαδικασίας Δ.Σ των ενώσεων να διέπεται με κελεύσματα της χούντας.

Η κοινή γνώμη καθώς και κάθε συνετός και δημοκράτης πολίτης εν προκειμένω Απόστρατος Αξιωματικός διερωτάται γιατί η Ελληνική δημοκρατία διά των οργάνων της, καίτοι γνωρίζει κωφεύει προκλητικά και επιτρέπει αυτήν την εκτροπή των δημοκρατικών και συνταγματικών επιταγών στον ευαίσθητο χώρο των Ε.Δ ασχέτως αν αφορά προσωπικό σε αποστρατεία που ασκεί τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα... προφανώς κατ’ επίφαση!

Το ""νομοθετικό πόνημα"" της Δικτατορίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ λοιπόν σε μέλη του να ασκούν το συνταγματικό-δημοκρατικό αγαθό του εκλέγεσθαι σε θέσεις των Δ.Σ των τριών ενώσεων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ {προέδρου-αντιπροέδρου!}αυτό το προνόμιο καθεστωτικά το παραχωρεί μόνο σε ανώτατους αξιωματικούς αποκλείοντας ανώτερους κατώτερους Ανθστές επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο διαφανή τρόπο εδώ """το αποφασίζομε και διατάσομε!!!"""

Λόγω προελεύσεώς μου από τον ΣΞ ως απόστρατος αξιωματικός θα αναφερθώ σε θέματα που αφορούν την Ε.Α.Α.Σ.

Εδώ λοιπόν και 42 χρόνια και ενώ τα μέλη τροφοδοτούν την ΕΑΑΣ με το 1% του μερίσματός τους, εν τούτοις λόγω της υπερβολικής εκτυφλωτικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αναγκάζονται να συμμετέχουν σε εκλογές παρωδία γιατί η εγγραφή τους στην Ε.ΑΑ.Σ είναι υποχρεωτική για να δικαιούνται παροχές...όπως Κ.Α.Α.Υ -Λ.Α.Φ και άλλου είδους θεσμοθετημένες παροχές σε σχέση με το σε αποστρατεία προσωπικό.

Ενώ θα περίμενε κανείς σε μια ένωση να γίνονται Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις διοικητικού οικονομικού απολογισμού περιεχομένου, θέτοντας προς συζήτηση θέματα -προτάσεις προτεραιότητες των μελών για θέματα που τους αφορούν ενωσιακής φύσεως αυτό δεν γίνεται ποτέ.

Εδώ θα ισχυριστεί το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ ΑΘΗΝΩΝ πως αυτό συμβαίνει στην Αθήνα αφού εκεί είναι η έδρα του Δ.Σ, αυτομάτως όμως γεννάται το εύλογο ερώτημα και τα -50- παραρτήματα της επικράτειας τη συμμετοχή έχουν σ αυτή την διαδικασία? ΚΑΜΙΑ!!!

Αυτό συμβαίνει γιατί τα παραρτήματα... διοικούνται με ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ από το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ ΑΘΗΝΩΝ μη αιρετά με όχι διαφανείς αιρετές διαδικασίες με άλλα λόγια τοποθέτηση-διορισμό αρεστών στο εκάστοτε Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ!!!

Αντί λοιπόν να εκλέγονται από τα μέλη των παραρτημάτων τα Δ.Σ αυτών {σημερινά ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ} και στην συνέχεια αυτά να αναδεικνύουν το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ όπως ισχύει σε όλα τα δημοκρατικά πολιτισμένα κράτη του κόσμου {πλην ΕΛΛΑΔΑΣ}, συμβαίνει τα χιλιάδες μέλη να έχουν μια και μόνη επιλογή, το απερχόμενο Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ ΑΘΗΝΩΝ με ελάχιστους πάντα {τυχαίο δεν νομίζω} ενδιαφερόμενους υποψηφίους ανωτάτους, να ""αυτοαναγορεύονται"" ως μόνοι υποψήφιοι για το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ {προεδρείο} και στην συνέχεια τα ονόματά τους να στέλνονται στα παραρτήματα και να ""ψηφίζονται""!!!

Αν αυτό λέγεται Δημοκρατική Συνταγματική εκλογοδιαδικασία - αρχαιρεσίες με δημοκρατικές σύννομες παραδοχές, σε μια ένωση αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ της χώρας, τότε η τριανδρία Παπαδόπουλου Πατακού και Μακαρέζου πρέπει να μακαρίζει την Δημοκρατία σήμερα που συνεχίζει να τους τιμά με το Ν.Δ του 1171/1972 σε πλήρη ισχύει και αποδοχή από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης... μέχρι και την σημερινή!!!

Ο νυν πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ σε απάντηση προσωπικής αλληλογραφίας που είχε μαζί μου και σε πρότασή μου ότι το θέμα ενδεχομένως να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες... μου απάντησε με περισσή ειλικρίνεια...{Φ.956.4/19/1033Σ.222/Αθήνα:30 Μαίου 2014}"""/Ε.Α.Α.Σ μέχρις ότου προβληθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια το υποστηριζόμενο από σας ζήτημα αντισυνταγματικότητας {από εσάς Κε πρόεδρε... είναι συνταγματικό...???} του Ν.Δ 1171/1972,η Ε.Α.Α.Σ είναι υποχρεωμένη να τηρεί επακριβώς την ισχύουσα Νομοθεσία"""...!!!

Κατόπιν όλων των παραπάνω το Δ.Σ/ Ε.Α.Α.Σ σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τα χιλιάδες μέλη της ένωσης αποστράτων αξιωματικών, αφού δεν έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες, καταστρατηγώντας με το υφιστάμενο σύστημα αρχαιρεσιών κάθε έννοια δημοκρατικής συνταγματικής αντίληψης.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση της χώρας, γνωρίζει το θέμα επαρκώς και τεκμηριωμένα, δυστυχώς το ανέχεται το ποτίζει και το λιβανίζει...!!!

Η παρούσα κυβέρνηση και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός {Υ.ΕΘ.Α} καλούνται να καταργήσουν... χθες το """Ν.Δ""" 1171/1972 οδηγώντας και τις τρεις ενώσεις αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ σε δημοκρατικές εκλογές...!!!

(real.gr)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Άκρως επιτακτική η ανάγκη τροποποίησης του ΝΔ 1171/72 για τις 3 ΕΑΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger