Αρχική » , , , , » Η αλλαγή στρατηγικής του Κυριάκου μυρίζει... πατρική συμβουλή!

Η αλλαγή στρατηγικής του Κυριάκου μυρίζει... πατρική συμβουλή!


Η «ωρίμανση» της κοινωνικής έκρηξης βοηθάει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσής στα σχέδιά του, παρά το γεγονός ότι έχει ευάλωτα σημεία και κάποιες «ιστορίες» που δίνουν τροφή για επιθετικά δημοσιεύματα και φθοροποιά εξώφυλλα.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Κεραυνός εν αιθρία ή πατρική συμ­βουλή του πολύπειρου Επίτιμου! Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς είχε πείσει ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, ξαφνικά ζήτησε δύο φορές στη Βουλή από τον Τσίπρα, αν τολμάει, να πάει σε εκλογές. Ασφαλώς δεν τσίμπησε μύγα τσε- τσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ν.Δ. Γνωρίζει ότι έρχονται ανθρωποκτόνα φορολογικά μέτρα, που θα γονατίσουν την εναπομείνασα, ασθμαίνουσα ή ψυχορραγούσα πραγματική οικονομία, με αποτέλε­σμα το κυβερνών κόμμα να έχει ρα­γδαία πολιτική φθορά.

Ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές λέ­γοντας ότι το κάνει γιατί η συνεχιζόμενη παραμονή του Αλέξη Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία καταστρέφει όλες τις δομές του κράτους και οδηγεί σε εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμά­των. Ο Κυριάκος, ο οποίος πράγματι στο εξωτερικό εμφανίζεται με άλλη «γλώσσα», με άλλο ύφος και με άλλη συμπεριφορά, ξέρει ότι αυτήν την εποχή «ψήνονται» οι μεγάλες εθνικές παραχωρήσεις στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και σε λίγο θα αρχίσουν να βαράνε τα τουρκικά νταούλια στη Θράκη! Έχει πληροφο­ρίες ότι οι Γερμανοί (και δεν είναι οι μόνοι), με αφορμή τη θετική συμπε­ριφορά των Σκοπίων στο προσφυγικό πρόβλημα και την πλήρη υπακοή και συνεργασία τους με την καγκελά­ριο, θα τους βοηθήσουν σημαντικά και αποφασιστικά να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να επιταχύνουν την ευ­ρωπαϊκή πορεία τους. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήδη άρχισε να μιλάει για παρέκκλιση πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τις εθνι­κές γραμμές.

«Ψυχανεμίζεται», επίσης, ότι την ώρα που θα «σκάσει» για τα καλά το θέμα ή θα πολλαπλασιαστούν οι «Μακεδόνες» και οι φιλοσκοπιανοί στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε, για λόγους πολι­τικής επιβίωσης, θα αποσπαστούν ο Καμμένος και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. Από μία τέτοια αιτία σε εθνι­κό θέμα θα σπάσει εντελώς το γυαλί στις σχέσεις Αλέξη - Πάνου. Τα φο­ρολογικά και όλα τα υπόλοιπα αντι­λαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να προκαλέσουν ρήγμα στις σχέσεις των δύο ανδρών. Θα τα ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ. και με τα δύο τα χέρια.

Η στρατηγική του προέδρου της Ν.Δ., όπως φάνηκε στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή, είναι αυτή του «υπερώριμου φρούτου». Και, επειδή βράζει η κοινωνία, η «ωρίμανση» της κοινωνικής έκρηξης βοηθάει τον αρχηγό της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης στα σχέδιά του, παρά το γεγονός ότι έχει ευάλωτα σημεία και κάποιες «ιστορίες» που δίνουν τροφή για επιθετικά δημοσι­εύματα και φθοροποιά εξώφυλλα. Είναι τέτοια, όμως, η λαϊκή οργή, που θα σπρώχνει τη βάρκα του προς την όχθη της εξουσίας ολοένα και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ήδη παρατηρείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία αυξάνει τα ποσοστά της γε­νικής απαισιοδοξίας και απογοήτευ­σης του κόσμου. Μπορεί ακόμη να μην αυξάνεται υπέρ του Μητσοτάκη η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου, αλ­λά μεγαλώνει η απόσταση του λαού από τη σημερινή κυβέρνηση.

Έτσι θα συμβεί αυτό που συνέβαινε πάντα με τη ραγδαία φθορά όλων των κυβερνήσεων οι οποίες έπαιρ­ναν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Θα έρ­θει νομοτελειακά η αντιπολίτευση στην εξουσία, ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν έχει σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις. Θεωρώ βέβαιο ότι ο Επίτιμος έχει δώσει μία απλή συμ­βουλή στον Κυριάκο: «Όσο μεγα­λώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου, τόσο εσύ, παιδί μου, θα ζητάς εκλο­γές και θα δείχνεις έτσι ότι είσαι αυ­τός που θα διώξει τους κακούς από την εξουσία». Φαίνεται, μάλιστα, ότι η αλλαγή στρατηγικής του Κυριά­κου οφείλεται και σε πληροφορίες από διπλωματικούς διαύλους, ότι μαζί με το Προσφυγικό και τη φορο-καταιγίδα θα αρχίσουν να κουβεν­τιάζονται πλέον και εθνικά θέματα. Δεν είναι ανάγκη, όπως αντιλαμβά­νεστε, να κοπιάσει πολύ για να πεί­σει τον ελληνικό λαό ότι ο Τσίπρας, πέραν της οικονομικής καταστρο­φής που συνέχισε και μεγέθυνε, εί­ναι έτοιμος να υποχωρήσει και στις εθνικές γραμμές. Επομένως, αναμέ­νουμε άνοδο των τόνων της Ν.Δ. στα εθνικά θέματα.

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ) -31/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger