Αρχική » , , , , , » Διαγωνισμοί σίτισης από την 1η Στρατιά με ...χαλάλ

Διαγωνισμοί σίτισης από την 1η Στρατιά με ...χαλάλ


Διαγωνισμοί εξπρές για την μόνιμη τροφοδοσία των χιλιάδων προσφύγων της Θεσσαλίας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν εντός της εβδομάδας από την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Οι ενδιαφερόμενοι των Θεσσαλικών μονάδων κέτερινγκ που έσπευσαν να παραλάβουν τους όρους του διαγωνισμού, έμειναν άφωνοι όταν είδαν πως μεταξύ των πιστοποιήσεων που ζητούνται είναι και η μουσουλμανική, γνωστή ως χαλάλ.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Μάλιστα, στις επιχειρήσεις που αποκτούν πιστοποίηση χαλάλ, πραγματοποιεί επίσκεψη αυτοπροσώπως και ο μουφτής της Ξάνθης ο οποίος διαβάζει, με το αζημίωτο, σχετικές περικοπές από το Κοράνι.

Ήδη ο μουφτής, επισκέφτηκε πρόσφατα για τον λόγο αυτό επιχείρηση κέτεριγκ έξω από την Λάρισα η οποία τροφοδοτεί καταυλισμό προσφύγων στην Πιερία, προερχόμενος από την Ήπειρο όπου βρέθηκε για τον ίδιο λόγο.

Μάλλον θα πρέπει να πάρουμε από την Θράκη και μαθήματα συμβίωσης με μουσουλμάνους…

(kosmoslarissa.gr - Κ.Τ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger