Αρχική » , , , » Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής 21ης ΤΘΤ

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής 21ης ΤΘΤ



Ο Ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος νέος διοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας
Παρέλαβε τη «σκυτάλη» από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Παπαδόπουλο, που οδεύει προς το ΓΕΣ

Μετά από έναν χρόνο παραμονής του στη διοίκηση της 21ης ΤΘΤ Κομοτηνής, ο Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος παρέδωσε σήμερα τη «σκυτάλη» στον Ταξίαρχο, κ. Κοσμά Μόσχο. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «Εφ. Λγου Κων/νου Μουζιόπουλου», παρουσία του διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγου κ. Χαράλαμπου Λαλούση, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονος, εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας.



Ταξίαρχος Βασίλειος Παπαδόπουλος: «Να έχετε πίστη στην πατρίδα μας, να κρατάτε ψηλά τις αξίες που ο Έλληνας σε κάθε περίπτωση ανέδειξε, γιατί μόνο με αυτές θα επιβιώσουμε ως έθνος»

Η ανάγνωση των ημερήσιων διαταγών παραδόσεως και παραλαβής είχε έντονα συγκινησιακά στοιχεία, ιδίως για τον αποχωρήσαντα διοικητή της Ταξιαρχίας, κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα υποδιευθυντή στη Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε υπερήφανος που διετέλεσε διοικητής της 21ης ΤΘ Ταξιαρχίας, ενώ εξήρε αρκετές φορές τη συμβολή στο έργο του των στελεχών και του προσωπικού, κάνοντας λόγο για φιλότιμους και πολύτιμους συνεργάτες.



Παρατηρώντας ότι η περίοδος, που διερχόμαστε, χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας, πράγμα που πλέον καθιστά πολυδιάστατο και μείζονος σημασίας τον ρόλο και την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων, προέτρεψε «να έχετε πίστη στην πατρίδα μας, να κρατάτε ψηλά τις αξίες που ο Έλληνας σε κάθε περίπτωση ανέδειξε, γιατί μόνο με αυτές θα επιβιώσουμε ως έθνος». «Θα συναντήσετε πολλές δυσκολίες, αλλά μην καμφθείτε. Προχωρήστε με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανα, αφοσιωμένοι στα καθήκοντά σας και στην αποστολή σας», ήταν μία ακόμα προτροπή εκ μέρους του παραδίδοντος Ταξιάρχου.



Καταλήγοντας δήλωσε βέβαιος ότι «θα συνεχίσετε την προσπάθειά σας σε όλα τα επίπεδα, σε οποιονδήποτε χώρο κληθείτε και ότι αν απαιτηθεί θα υπερασπιστείτε την ακεραιότητα της πατρίδας μας και θα διαφυλάξετε την ελευθερία της και το δημοκρατικό της πολίτευμα με κάθε θυσία».

Ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος: «Στη διοίκησή μου θα κυριαρχεί ο ανθρώπινος παράγοντας»



Από την πλευρά του ο νέος διοικητής, Ταξίαρχος κ. Κοσμάς Μόσχος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απαιτητική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, όπου οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν κι έναν κοινωνικό ρόλο. Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της 21ης Ταξιαρχίας, διαβεβαίωσε πως στη διοίκησή του θα κυριαρχεί ο ανθρώπινος παράγοντας, «θα είμαι κοντά σας, αρωγός στις προσπάθειές σας, συμπαραστάτης στις δυσκολίες σας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα βρεθεί απέναντι σε πράξεις που αντιβαίνουν στους νόμους και στους στρατιωτικούς κανονισμούς».

(paratiritis-news.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger