Αρχική » , , » ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Σκάνδαλο μεγατόνων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! - Η «ταρίφα» αγοράς των θεμάτων για τις εξετάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανακριτική έρευνα, με εντολή του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, για διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε φοιτητές, αντί ταρίφας 300-500 ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πρόεδρος της σχολής Αλέξανδρος Γαρύφαλλος υπέβαλε πριν λίγες μέρες μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας φοιτητή στον ίδιο. Φαίνεται, επίσης, ότι η διαρροή των θεμάτων της εξεταστικής θα γινόταν αντί αμοιβής. Η έρευνα έχει ανατεθεί σε παισματοδίκη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα καλέσει το διοικητικό και το επιστημονικό προσωπικό. Το φαινόμενο φέρεται να υπάρχει για περίπου τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας».

Τι συνέβαινε;

Οι καθηγητές μέχρι πρότινος παρέδιδαν στη γραμματεία της Ιατρικής, τα θέματα της εξεταστικής, τέσσερις- πέντε μέρες νωρίτερα, έτσι ώστε να εκτυπωθούν. Σε αυτό το σημείο, όμως είχαν πρόσβαση οι φοιτητές αντί αμοιβής, που κυμαινόταν ανάλογα με τη δυσκολία του μαθήματος και των θεμάτων από 300 έως 500 ευρώ. Φυσικά, η τιμή αυξανόταν αν κάποιος ήταν τελειόφοιτος.

Φυσικά, είχαν γίνει συστάσεις για παρόμοιο ζήτημα. Ανάλογα με το πόρισμα της έρευνας και εφόσον ταυτοποιηθεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις για δωροληψία.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger