Αρχική » , , , » Παράταση στον διαγωνισμό για εκπαίδευση σε πιλότους του Π.Ν

Παράταση στον διαγωνισμό για εκπαίδευση σε πιλότους του Π.Ν


✓ Αφορά στη σύναψη συμφωνία, κόστους 468.000 ευρώ, με ιδιώτη εργολάβο.
✓ Εννέα στελέ­χη τον Ναυ­τικού αναμέ­νεται σε πρώτη φά­ση να αναλάβουν καθή­κοντα συγκυβερνήτη στα αναβαθμι­σμένα Ρ-3Β.

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ

Έως τις 14 Απριλίου πή­ρε παράταση ο ανοικτός διαγωνισμός συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους 468.000 ευρώ για τη σύνα­ψη συμφωνίας-πλαισίου τεσσά­ρων ετών.

Ο διαγωνισμός έχει στόχο την ανάδειξη εργολάβου (Ιδιωτικού Φο­ρέα) παροχής πιστοποιημένης εκ­παίδευσης κατά ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) - EASA (European Aviation Safety Agency) Χειριστών Αεροσκαφών Εμπορι­κών Αερομεταφορών CPL (1R/ME/MCC) με ATPL Theory Credit (ATPL FROZEN) σε εννέα στελέχη του Π.Ν. Τα στελέχη αυτά αναμένεται σε πρώτη φάση να ανα­λάβουν καθήκοντα συγκυβερνήτη στα αναβαθμισμένα Ρ-3Β, ενώ ο απώτερος στόχος είναι τα πληρώμα­τα αυτά να αποτελούνται στο μέλλον αποκλειστικά από προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), με τη υπαγωγή τους στη Διοίκηση Αερο­πορίας Ναυτικού (βάσει την προβλεπόμενης μετεξέλιξης της σημερινής Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού) και αντίστοιχη απεμπλοκή την Πολε­μικής Αεροπορίας (Π.Α.).

Για τον λόγο αυτόν, το προηγού­μενο διάστημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρμόδιων επιτελών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ΓΔΑ- ΕΕ με εκπροσώπους την εταιρείας «Airbus Helicopters», όπου συζητή­θηκαν θέματα σχετικά με την επισκόπηση προγραμμάτων Αντισταθμιστι­κών Ωφελημάτων που υλοποιούνται από την εταιρεία. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι όλων των εταιρειών που εμπλέκονται σε αυτά (SONAK, ΕΑΒ, ΝHI). Στη συνέχεια διεξήχθησαν στη ΓΔΑΕΕ ανάλογου περιεχο­μένου συναντήσεις με εκπροσώπους των Dassault Aviation, KMW, RWM και Sikorsky.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι την εταιρείαν ΒΑΕ παρουσίασαν σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Ναυτι­κού (ΓΕΝ), του Αρχηγείου Στόλου, της Διοίκησης Διοικητικής Μέρι­μνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) και του Ναυστάθμου Σαλαμίνας τις προτάσεις την για προγράμματα τυποποι­ημένης συντήρησης, επισκευής και εφοδιαστικής υποστήριξης των πυ­ροβόλων Mk.45. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε στη ΓΔΑΕΕ συ­νάντηση επιτελών της με τον καθη­γητή Ευάγγελο Χριστοφόρου του ΕΜΠ, κατόπιν αιτήματός του, όπου έγινε παρουσίαση ερευνητικών προ­τάσεων για τεχνολογίες διττής χρή­σης και ανταλλαγή απόψεων, ενώ συζητήθηκαν και τυχόν δυνατότητες χρηματοδότησης των υπόψη προγραμμάτων. Στη ΓΔΑΕΕ, ακόμα, έγινε συνάντηση μεταξύ του ανα­πληρωτή γενικού διευθυντή και επι­τελών την με εκπροσώπους την εται­ρείας Rosoboronexport για τη συνέ­χιση της παροχής ανταλλακτικών για τα ρωσικής προέλευσης οπλικά συστήματα των ελληνικών Ενό­πλων Δυνάμεων. Τέλος, στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ανέθεσαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) την κατασκευή μεγάλης ποσότητας καλύκων για φυσίγγια των 5,56 mm, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία Ηπείρου».

Συνεργασία με Αίγυπτο και Κίνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Εκεί συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτε­λείου των Ενόπλων Δυνάμεων την Αιγύπτου, αντιστράτηγο Mahmoud Hegazy, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο την πε­ραιτέρω ενίσχυσης της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, συναν­τήθηκε με τον υπουργό Άμυνας και Αμυντικής Παραγωγής της Αίγυπτου, στρατηγό Sedki Sobhί, με τον οποίο συζητήθηκε η αμυν­τική συνεργασία των δύο χωρών και εξετάσθηκαν πιθανά πεδία συνεργασίας στην αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Επιπρό­σθετα, συζητήθηκαν οι πρόσφα­τες εξελίξεις στο προσφυγικό ζή­τημα καθώς και οι προκλήσεις ασφαλείας στο ευρύτερο γεωπο­λιτικό περιβάλλον. Ο κ. Αποστο­λάκης επισκέφθηκε, στην οικία του, τον παλαίμαχο του Β’ Παγ­κοσμίου Πολέμου Δημήτριο Γαβαλά, τελευταίο στη ζωή από το πλήρωμα του «Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ».

Στο μεταξύ, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Στρα­τιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) με­ταξύ την Ελλάδος και την Κίνας. Το Πρόγραμμα υπέγραψαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διε­θνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο ακόλουθος Άμυνας την Κίνας στην Ελλάδα και περιλαμβάνει αριθμό δράσεων στους τομείς εκ­παίδευσης και ασκήσεων.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-28/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger