ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η σύζυγος του Κ. Πανανά με το νεογέννητο και τον γιατρό της. Κάτω: Οι άτυχοι πιλότοι Τουλίτσης, Πανανάς και Ευάγγελου.
Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους. 

ΑΠΟ ΤΗ Β. ΜΠΕΝΕΚΟΥ 

Τα τρία ανήλικα παι­διά των ηρώων πιλότων τον Πολεμικού Ναυ­τικού που έπεσαν στη νήσο Κίναρο πριν από έναν μήνα αποφάσισε να «υιοθετήσει» η Βου­λή. Ο πρόεδρός της Νί­κος Βούτσης, θέλοντας να στηρίξει τις μητέρες των παιδιών, προχώρη­σε στη λήψη αυτής της απόφασης, που θα δώ­σει μια μεγάλη ανακού­φιση στον πόνο των οικογενειών. 

Οι άτυχοι πιλότοι, υπο­πλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 ετών, υποπλοίαρχος Κωνσταντί­νος Πανανάς, 34 ετών, και ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών, έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και βύ­θισαν σε βαρύ πένθος τις οικογένειές τους. 

Το νεογέννητο 

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς είχε ήδη ένα αγοράκι 4,5 ετών και πριν από περίπου μια εβδομάδα η σύζυγός του γέννησε τον δεύτερο γιο τους, ο οποί­ος θα πάρει το όνομα του μπαμπά του. 

Ο Ελευθέριος Ευαγ­γέλου άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 8 ετών, ενώ ο τρίτος Αναστά­σιος Τουλίτσης δεν είχε παιδιά. 

Η Βουλή την τελευ­ταία 20ετία έχει υιοθε­τήσει 70 παιδιά Ελλήνων αξιωματικών των Ενό­πλων Δυνάμεων που χά­θηκαν για την πατρίδα. 

Την πρώτη απόφαση για την υιοθεσία των ορ­φανών των αξιωματικών πήρε ο πρώην πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος, όταν επί προ­εδρίας του εισηγήθηκε να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παι­διά των πιλότων των αε­ροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ίμια) και εντεύθεν. 

Τότε η Βουλή των Ελλήνων δικαιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας ομόφωνα ότι η συμβολική υιοθεσία αυτών των παιδιών (από τη Βουλή των Ελλήνων) αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυταπάρνηση και αφο­σίωση στο καθήκον έχα­σαν τη ζωή τους υπη­ρετώντας την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους, αλλά και ανήλικα τέκνα. 

Η Βουλή των Ελλή­νων έχει την υποχρέω­ση να καταβάλλει κά­θε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέ­χρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέ­χρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό αρ­χίζει από 8.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

(ESPRESSO-03/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger