Αρχική » , , » Κούρδοι ισχυρίζονται πως κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο

Κούρδοι ισχυρίζονται πως κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο


«Σιγή ιχθύος» από τον Ερντογάν 

Οι Κούρδοι κατέρριψαν ένα Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους. Όπως μεταδίδει το «Russia Today», ανώνυμη τουρ­κική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός. Η Άγκυρα είχε προη­γουμένως παραδεχτεί πως ο τουρκικός στρατός πλήττει στόχους του ΡΚΚ στο Ιράκ. Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί επίσης εναντίον Κούρδων εντός της χώρας και βομβαρδίζει κουρδικές αντάρτικες ομάδες στη βόρεια Συρία. 

Ο Κάνι Ξουλάμ, από το Αμερικανοκουρδικό Δίκτυο Ενημέρωσης, ανέφερε στο πρακτορείο πως η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν αναφέρει γενικώς τις στρατιωτικές της απώλειες στις μάχες κατά των Κούρδων, ώστε να παρουσιάζει τον τουρκικό στρατό ως μια δύναμη που δεν μπορεί αν νικηθεί. 

«Θέλουν να γονατίσουν τους Κούρδους», προσθέτει, ενώ σημειώνει πως οι Κούρδοι συχνά αιχμαλωτίζουν Τούρ­κους στρατιώτες, αλλά η τουρκική κυβέρνηση ποτέ δεν το παραδέχεται. Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα παραδέχτηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα πως ο τουρκικός στρατός πλήττει στόχους του ΡΚΚ στο Ιράκ. 0 τουρκικός στρατός επιχειρεί επίσης εναντίον Κούρδων εντός της χώρας και βομβαρδίζει κουρδικές αντάρτικες ομάδες στη βόρεια Συρία. Πάντως, μέχρι στιγμής, κανένα σχόλιο για το γεγονός δεν ανακοι­νώθηκε επίσημα από την τουρκική πλευρά. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-04/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger