Αρχική » , , , » «Αρματώνονται» οι Τούρκοι στα παράλια

«Αρματώνονται» οι Τούρκοι στα παράλια


Ανησυχία για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Σε μία κινητοποίηση άνευ προηγουμένου έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η κινητο­ποίηση συνίσταται στη συγκέντρωση με­γάλων δυνάμεων στα παράλια και απέ­ναντι από τα ελληνικά νησιά δήθεν για την αντιμε­τώπιση του προσφυγικού, αλλά, με δεδομένο ότι μέ­σω και της παρουσίας του ΝΑΤΟ έχει αμφισβητήσει έντονα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεν αποκλείεται η Άγκυρα να επιχειρήσει κάποια προβοκάτσια ή ακόμη και να στήσει κρίση, προκειμένου να νομιμοποιήσει τις παράνομες και παράλογες θέσεις της στο αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, έχει δοθεί εντολή επιστράτευσης σε συνολικά 22.000 άνδρες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες των παρα­θαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο. Το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό και ανησυχητικό. Και δεν εί­ναι το μόνο. Παράλληλα με το προσωπικό, η Άγκυρα φέ­ρεται να έχει μεταφέρει απέναντι από τα ελληνικά νησιά μεγάλο αριθμό σκαφών αλλά και ελικοπτέρων. Πρόσχη­μα για τη συγκέντρωση των μεγάλων στρατιωτικών δυνά­μεων -και όχι μόνο- της τουρκικής Ακτοφυλακής στα πα­ράλια είναι η αντιμετώπιση του κύματος των παράνομων μεταναστών. Ξαφνικά η Άγκυρα θέλει να δείξει συνεργα­σία με την ΕΕ και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμέ­νου να αναχαιτιστεί το κύμα των αλλοδαπών προς τα ελ­ληνικά νησιά. Είναι γνωστό, όμως, πως πίσω από κάθε ενέργεια της Τουρκίας κρύβεται ένα σχέδιο.

Όπως, άλλωστε, και με την πρόταση Ερντογάν - Μέρκελ να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να κάνει περιπολίες, όταν η Ρωσία έχει πετύχει να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι στη Συρία. Δεν άργησε, επομένως, καθόλου να ξεδιπλω­θεί το σχέδιο της Άγκυρας, βάσει του οποίου έθετε θέμα διεκδίκησης του μισού Αιγαίου, από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, και αλλαγής του status quo, εγείροντας ζη­τήματα, όπως το εύρος του εναέριου χώρου, το καθεστώς έρευνας και διάσωσης, η στρατιωτικοποίηση νησιών (όπως η Ρόδος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη) και το ιδιοκτη­σιακό καθεστώς 16 νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαί­ου. Πηγές από το ΥΠΕΘΑ εκφράζουν τον φόβο ότι η Τουρκία θα στήσει ένα επεισόδιο, για παράδειγμα, μετα­ξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων, για να αναβαθμίσει τη διεκ­δίκησή της, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει δια­φορετικό εύρος χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου, ή θα προκαλέσει σε μία επιχείρηση έρευνας διάσωσης, στη λογική που επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγολου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα πως «δεν υπάρχουν σύνορα όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-11/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger