Αρχική » , , , , » Πότε, τελικά, αποχωρούν από την υπηρεσία οι στρατιωτικοί;

Πότε, τελικά, αποχωρούν από την υπηρεσία οι στρατιωτικοί;


Απουσιάζει από το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και που δόθηκε στη δημοσιό­τητα προς διαβούλευση η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στα στελέχη (αξιω­ματικοί και υπαξιωματικοί) να παρα­μείνουν έως και 40 έτη στην υπηρεσία.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι η αποχώρηση στα 35 έτη και έτσι, με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν, οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι στο ν/σ θα υπήρχε πρό­νοια για σχετική διάταξη που θα επέτρεπε την παραμονή σε κάθε κλάδο των ΕΔ μέχρι και τα 40 έτη. Παρόλα αυτά, υπήρξαν αντιδράσεις από το εσωτερικό του στρατεύματος από τη διάταξη αυτή και έτσι πριν καλά καλά «στεγνώσει» το μελάνι, αυτή αφαιρέθηκε. Και αυτό, παρά παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμέ­νου. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά στις 22 Αυγούστου του 2015 σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Κανένας στρατιωτικός δεν θα φεύγει πριν τα 58». Φαίνεται, όμως, ότι οι αντιδράσεις κέρδισαν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το κείμενο του νομοσχεδίου που έχει βγει στη δημοσιότη­τα. Αναμένουμε την εξέλιξη και αν τελικά αυτό θα είναι το προσχέδιο που οδηγηθεί για ψήφιση στη Βουλή.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger