Αρχική » , , » Κιοτής αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την “απόβαση” Τούρκων στις Οινούσσες: “Είμαστε συνηθισμένοι. Θα το ξεπεράσουμε”. ΟΥ να χαθείς δειλέ!!!

Κιοτής αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την “απόβαση” Τούρκων στις Οινούσσες: “Είμαστε συνηθισμένοι. Θα το ξεπεράσουμε”. ΟΥ να χαθείς δειλέ!!!


Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης σε ομιλία του πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, έκανε λόγο για “δύσκολη μέρα στο Αιγαίο,ειδικά για την ΠΑ”, προσθέτοντας όμως αμέσως ότι “είμαστε συνηθισμένοι σ΄ αυτές τις προκλήσεις και θα το ξεπεράσουμε”.

Στην ομιλία του στο συνέδριο EXPOSEC ο Α/ΓΕΕΘΑ έκανε αναφορά στην “στρατηγική ψυχραιμίας” που πρέπει να έχει η Ελλάδα. Το ερώτημα πλέον είναι αν αυτό το “δόγμα” μπορεί να είναι αποτελεσματικό απέναντι σε μια Τουρκία η οποία μοιάζει τελείως ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη.

Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την συμπεριφορά. Η ΠΑ κάνει ότι πρέπει. Αναχαιτίζει τους Τούρκους οι οποίοι όπως έκαναν και το πρωί στις Οινούσσες επιμένουν στις προκλήσεις.

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να μιλήσει κι όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις παριστάνοντας το καλό παιδί. Φέραμε το ΝΑΤΟ με την δικαιολογία ότι θα “βλέπει” καλύτερα τα όσα κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Και λοιπόν τι άλλαξε. Πάνω από τις γέφυρες των νατοϊκών πλοίων τα τουρκικά μαχητικά “κάνουν πάρτυ” και προχωρούν σε εχθρικές ενέργειες εναντίον ενός κράτους μέλους της Συμμαχίας. Τι κάνει το ΝΑΤΟ γι΄ αυτό; Θα είναι υπεύθυνη η Ελλάδα αν κάτι τραγικό συμβεί στο Αιγαίο; Και δεν μιλάμε για κατάρριψη η οποία είναι δικαίωμα της Ελλάδας που έχει αποφασίσει να μην εξασκεί. Αναφερόμαστε σ΄ ένα ατύχημα που μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά είναι μάλλον αυτό που επιδιώκει η Τουρκία.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-13/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger