Αρχική » , , , , , » Στο σκαμνί και για το πάρτι με τα αντισταθμιστικά

Στο σκαμνί και για το πάρτι με τα αντισταθμιστικά


Γι ' αυτά, λοιπόν, τα υπερκοστολογούμενα, αμφιβόλου αξίας, για τις ΕΔ, Α.Ω υπεγράφησαν συμβάσεις το 2003. Η παράδοση όμως των υλικών, για διάφορους λόγους που αφο­ρούν την αδράνεια Γ.Γ. Εξοπλισμών, άρχισε το 2013, επί κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, όταν η Γ.Γ. Εξοπλισμών αποτελούσε προτε­κτοράτο, εισέτι, του Μπένι, στην οποία είχε διορίσει εκεί, ως επικεφαλής, συνεργάτη του πτέραρχο ε.α., που δεν επέτρεπε σε κανέναν να τον ελέγξει.

Η εικόνα, τότε, μέχρι το 2015, που ανέ­λαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν φαιδρή. Ουδείς ΥΕΘΑ, κατ’ ομολογία τους, είχε δικαίωμα να ελέγξει τη Γ.Γ. Εξοπλισμών! Απαγόρευε ο Σαμαράς, για να μη διαταραχθεί η σχέση των κυβερνη­τικών εταίρων!

Το «Π» υπήρξε το πρώτο και μόνο έν­τυπο που είχε επισημάνει, με πολλαπλές καταγγελίες, την αδιαφάνεια με την οποία προ­χώρησαν οι παραδόσεις ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΑΩ, με αμφισβητημένη χρησιμότητα στον Ελληνικό Στρατό. (Είχαν παραγγελθεί προ... δεκαετίας, όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα...)

Συγκεκριμένα, θέσαμε το θέμα τετράκις, με τελευταία φορά την 4η Μαΐου 2014 (τίτλος: «Τι γίνεται με το μέγα σκάνδαλο των ΑΩ ΑΠΑΤΣΙ»), χωρίς να πάρουμε απάντηση. Το κατεστημένο των ΜΠΕΝΙΣΤΑΝ μας αγνόη­σε. Αναφέραμε, π.χ., πώς είναι δυνατόν να χρεώνεται ο Στρατός με PC's γραφείου κόστους 990 ευρώ το κομμάτι, όταν η συσκευή αυτή στο ελεύθερο εμπόριο δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ!

Ερώτηση προς το ΥΕΘΑ (3061, 23/10/2013), βασισμένη σε δημοσίευμά μας, (22/09/13) είχαν υποβάλει οι τότε βουλευτές κ. Γ. Νταβρής και Κ. Γιοβανόπουλος, χω­ρίς να λάβουν ουδεμία απάντηση!

Επομένως, το έργο της κυρίας ανάκρισης δεν θα περιορισθεί στην ομάδα του 2003, αλλά θα επεκταθεί και σ’ αυτή της πε­ριόδου 2012-2015, που είναι υπεύθυνη για την παραλαβή και πιστοποίηση της αξίας του υλικού. Ο δυστυχής Στρατός παρελάμβανε, τότε, «γουρούνι στο σακί», ότι του έδιδε η ΓΔΕ, η οποία, φυσικά, αναμενόταν ότι έχει ελέγξει τους προμηθευτές. Τα υλικά που παραδόθηκαν στον Στρατό, ή αλλαχού, πρέπει να επανακοστολογηθούν ένα προς ένα, θα προκύψουν εκπλήξεις. Η Δικαιο­σύνη έχει τον λόγο, συγκεκριμένα ο ορισθείς ως τακτικός ανακριτής. Εσείς, κύριε υπουρ­γέ Άμυνας, τι λέτε; Δεν πρέπει να ρίξετε μια ματιά στα καταγγελλόμενα;

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-24/042016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger