Σε εξέλιξη νέες διαπραγματεύσεις


Παραλαβή των «ταλαιπωρημένων» ελικοπτέρων ΝΗ-90.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δια­πραγματεύσεις της ΝΗ Industries, κατασκευάστριας των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90, με την αρμόδια επιτροπή που συνέστησε η ΓΔΑΕΕ, για την 5η τροποποίηση της σύμβασης 034Α/2003.

Πρόκειται για ακόμη μία τροποποίηση της «ταλαι­πωρημένης» σύμβασης η οποία, όταν και εφόσον ολο­κληρωθεί, θα δώσει στην Αεροπορία Στρατού 20 συ­νολικά ελικόπτερα ΝΗ 90.

Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων όμως διακόπηκαν στο 11ο ελικόπτερο, κατόπιν εντολής, στις 18 Φε­βρουάριου του 2015, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για τη μη παραλαβή του 12ου ΝΗ-90, προκειμένου να ολοκληρωνόταν η έρευνα της σύμ­βασης προμήθειας από τη νεοσύστατη διακλαδική επι­τροπή εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου.

Άγνωστο εάν η έρευνα ολοκληρώθηκε ή όχι, αντι­κείμενο των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων είναι να αρθεί η εκκρεμότητα παράδοσης τριών ελικοπτέρων ΝΗ-90 που είναι ολοκληρωμένα και αναμένουν την αποδοχή τους από την ελληνική πολιτεία και να επαναπροσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των υπολοίπων έξι ελικοπτέρων του τύπου, καθώς και να προβλεφθεί σύμβαση FOS.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger