«Μη βάλετε χέρι στα Ταμεία μας... »


Δέσμη προτάσεων από τους συνδικαλιστές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού για το Ασφαλιστικό.

Διάχυτη είναι η αγωνία στα στελέχη των Σω­μάτων Ασφαλείας, μετά και την κατάθεση, στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την ασφα­λιστική μεταρρύθμιση. Με τη διαπραγμάτευ­ση ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και «θε­σμούς» να είναι ανοιχτή, οι επικεφαλής των συνδικαλι­στικών ενώσεων Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμε­νικού επισκέφτηκαν τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να του παραδώσουν υπόμνη­μα με τις θέσεις-προτάσεις τους.

Όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν: «οι Ομοσπονδίες, αφού επισήμαναν κατά κόρον τις πληγές που έχουν αφήσει τα προηγούμενα μνημόνια στα Σώματα Ασφαλείας και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τόνισαν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είναι Φο­ρέας Κοινωνικής Ασφάλισης και, συνεπώς, δεν πρέπει να ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)». Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας υπενθύμισαν στον υπουργό Εργασίας ότι «το Ελεγκτικό Συ­νέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 3865/2010, περί υπαγωγής στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ των δημοσίων λειτουργών (στρατιω­τικών & πολιτικών) που κατατάσσονται - διορίζονται στο Δη­μόσιο από 1/1/2011 και εντεύθεν. Στη βάση αυτή, ζήτησαν τη διατήρηση, με οιονδήποτε τρόπο, της αυτοτέλειας των Τα­μείων (ΤΕΑΠΑΣΑ & ΤΑΛΣ), προκειμένου να χορηγούν ανεμπόδιστα και εξασφαλισμένα τις παροχές τους (επικουρι­κές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα κ.λπ.), καθώς και την απεμπλοκή των δύο αυτών Ταμείων από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014».

Οι πρόεδροι ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ επεσήμαναν ακόμη στον κ. Κατρούγκαλο ότι «πρέπει να αναγνωριστεί το λειτούργημα που επιτελούμε ως επικίνδυνο, να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα 360 εκατ. ευρώ που λεηλατήθηκαν αγρίως με το PSI και να μην υπάρξουν νέες μειώσεις σε νέες και παλαιές συντάξεις εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού τους».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως το νέο Ασφαλιστικό θα διέπεται από κανόνες που είναι ίδιοι για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι επιμέρους διατάξεις των ένστολων (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αναγνώριση υπηρεσιών - προϋπηρε­σιών κ.λπ.), όπως αυτές διαμορφώθηκαν με τον Ν. 3865/2010 και ισχύουν σήμερα, θα μεταφερθούν, ως έχουν, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ενημέρωση σε Αναγνωστάκη

Να σημειώσουμε, τέλος, πως τα προεδρεία ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, βάζοντας στο τραπέζι αίτημα επαναφοράς των 6.700 ορ­γανικών θέσεων που καταργήθηκαν με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την αναγνώριση των αστυνομι­κών σχολών ως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αποκλει­στική εισαγωγή στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Κώστας Παπαδόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger