Αρχική » , , , » Ε.Δ.: Αναστάτωση για τα εκτός έδρας

Ε.Δ.: Αναστάτωση για τα εκτός έδρας


ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ έχει προκληθεί στα στελέχη των Ε.Δ. από την καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα ρυθμίζει την αποζημίωση για τα εκτός έδρας στα 40 € ανά ημέρα (σήμερα λαμβάνουν29,35€).

Δεδομένου ότι τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες αγγί­ζουν ακόμη και το 50% στα χρόνια του Μνημονίου, τα εκτός έδρας, όπως και το επίδομα παραμεθορίου που επαναχορηγείται με απόφα­ση του Π. Καμμένου (φωτό), αποτελούν ένα βασικό βοήθη­μα στους στρατιωτικούς. Το υπ. Οικονομικών σε έγγραφό του, όμως, αναφέρει ότι το καθεστώς χορήγησης των εκτός έδρας ενδέχεται να αναμορφωθεί. Και, όταν το υπ. Οικονομικών κάνει λόγο για «αναμόρφωση», μάλ­λον περικοπές εννοεί...

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι με τον νόμο 4336/2015 η αποζημίωση των εκτός έδρας για τους δημοσίους υπαλλήλους έχει αυξηθεί στα 40 ευρώ, αλλά, ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή μειώθηκαν οι δικαιούχοι, καθώς αυξήθηκαν οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν να λάβουν το ποσό, θα πρέπει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει εγκριθεί σχετικό διάταγμα. Το υπ. Οικονομικών δεν το έχει εγκρίνει, με συνέπεια οι στρατιωτικοί να κινδυνεύουν να χάσουν, αφενός, τα εκτός έδρας λόγω αυστηροποίησης των προϋποθέσεων και, αφετέρου, τη δι­αφορά των 11 ευρώ λόγω μη έγκρισης του Π.Δ.

(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/04/2016)

1 σχόλια:

  1. Πια 40!!!! Εδω στην αεροπορια εχουμε να παρουμε το επιδομα παραμεθοριου απο αρχες του χρονου.Στο περιμενε μας εχουνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger