Αρχική » , , , » Διαδοχικοί εγκλωβισμοί τουρκικών μαχητικών F -16

Διαδοχικοί εγκλωβισμοί τουρκικών μαχητικών F -16


Από την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο.

Σε διαδοχικούς εγκλωβι­σμούς των τουρκικών μαχητι­κών F-16 που πέταξαν πάνω από το ελληνικό έδαφος στις Οινούσσες στα μέσα Απριλίου προχώρησαν οι Μοίρες των κι­νητών αντιαεροπορικών συ­στημάτων μικρού βεληνεκούς OSA/AK από τη νήσο Χίο.

Εκτός από τα ρωσικής κατα­σκευής OSA/AK, και τα VSHO- RADS ASRAD Hellas παρακολούθησαν τα τουρκικά μαχητι­κά, ενώ σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, τα ρυμουλκούμενα αντιαποβατικά συστήματα Ζυ-23-2 βγήκαν από τις μονάδες και το προσω­πικό έλαβε θέσεις μάχης από το πρωί.

Τα OSA/AK, που έχουν παραληφθεί από τη Ρωσία και παλαιότερα από τα ανατολικογερμανικά αποθέματα, είναι τα μοναδικά σοβαρά αντιαεροπορικά μέσα που μπορούν να καλύψουν ακτίνες δράσης μέχρι τα 12 χλμ. στα νησιά. Μπο­ρούν να εγκλωβίσουν ταυτό­χρονα έως και τρία τουρκικά μαχητικά και να κατευθύνουν εναντίον τους έξι βλήματα το λεπτό. Να σημειωθεί πως οι πτήσεις των τουρκικών μαχη­τικών πάνω από τις Οινούσσες μέχρι σήμερα γίνονταν από τα 5.500 πόδια έως και τα 20.000 πόδια.

Πάντως, τα συστήματα εί­ναι παλαιά, οριακά καλύπτουν -αν καλύπτουν- τις ανάγκες άμυνας των νησιών απέναντι στα τουρκικά μαχητικά και μόνο η δεδομένη ικανότητα των χειριστών τους (έχουν εντυ­πωσιαστεί όλοι οι Ρώσοι εκπαιδευτές των ελληνικών Α/Α που κατά καιρούς έρχονται στην Ελλάδα, από την ικανότητά τους, αντίθετα με αυτή των Αράβων, όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι λένε...) εγγυάται ότι έστω και αυτό το παλαιό σύστημα (τε­χνολογία 70 και αναβάθμιση στη δεκαετία του ’80) θα λει­τουργήσει αποτελεσματικά...

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger