Αρχική » , , , , , , » Ο χορός των APACHE οδηγεί στον Κορυδαλλό

Ο χορός των APACHE οδηγεί στον Κορυδαλλό


Έστω και ύστερα από 13 χρόνια άνοιξε ο φάκελος του μεγάλου σκανδάλου.

APACHE, ωε γνωστόν, είναι μια από τις πλέον εμβληματικές φυλές Ινδιάνων της Αμερικής, την οποίαν εξολόθρευσαν οι άποικοι, αλλά αργό­τερα, για να την τιμήσουν, έδω­σαν το όνομά της στα καλύτερα αντιαρματικά ελικόπτερα του κό­σμου, της αμερικανικής BOEING.

 Οι APACHE, όπως με πλη­ροφόρησαν, έκαναν μια μεγάλη γιορτή κάθε Ιούνιο, όπου ο μέγας αρχηγός, που έφερε διάφο­ρα περίεργα ονόματα, όπως, π.χ., Χορεύοντας με τιε Αρκούδες, ήταν επικεφαλής ενός μεγάλου χορού, την τελευταία ημέρα της γιορτής.

 Εδώ, ο μέγας χορός των APACHE άρχισε τον Αύγουστο 2003, όπου ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου -αρχηγός, συμφωνούντος του «κοντού» Σημίτη και του ανύπαρκτου ΚΥΣΕΑ, απο­φάσισε την προμήθεια δώδεκα περίφημων ελικοπτέρων από την BOEING με την εξής πρωτοτυπία: Η αγορά έγινε απευθείας από την εταιρεία με τιμές σημαντι­κά υψηλότερες απ' αυτές μιας διακρατικής συμφωνίας, με την οποία, πάντοτε, αγοράζαμε υλι­κό από ΗΠΑ. Προσθέτω ότι η BOEING για πρώτη φορά στην ιστορία της πουλούσε στρα­τιωτικό υλικό σε μια ξένη χώ­ρα απευθείας. Το έκανε, πάντο­τε, μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ (FMS). Οι δικαιολογίες υπουρ­γού, πρωθυπουργού για τη σκαν­δαλώδη αυτή αγορά υπήρξαν φαιδρές. Φυσικά, οποιαδήποτε ποινική ευθύνη τους παραγράφηκε ταχέως (κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος) ενώ η ακολουθήσασα κυβέρνηση της ΝΔ ουδόλως ενδιαφέρθηκε να ζητήσει ευθύνες γι΄ αυτό το φοβερό σκάν­δαλο.

 Μαζί με το κύριο υλικό υπογράφηκε ετέρα σκανδαλώδης σύμβαση όσον αφορά τα αντι­σταθμιστικά.

 Ενώ για το κύριο υλικό, για να αποδοθούν ευθύνες, σίγουρα θα έπρεπε να βρεθούν στοιχεία μαύρου χρήματος. δηλαδή μιζών, για τα ΑΩ βρέθηκαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, έστω έπειτα από μια δεκαετία, για να οδηγή­σουν μερικούς στο ειδώλιο.

Οι πραγματικοί αυτουργοί γλίτωσαν λόγω παραγραφής

Μόλις πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (με επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί κατάχρησης του Δημοσίου), με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κ. Ελένης Ράϊκου, εις βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Σπ. Τραυλού και επτά ακόμη υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΕΘΑ, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για τα ΑΩ των 12 APACHE, συνολικού κόστους 594 εκατ. δολαρίων (συν 100 εκατ. δολά­ρια, καπέλο, με τα περιβόητα SWAPS των ΣημιτοΓιάννων). Σημειώνω ότι αν η προμήθεια γι­νόταν μέσω FMS, και το κόστος θα ήταν μικρότερο αλλά, κυρίως, θα αποφεύγαμε το καπέλωμα της τιμής με 100 εκατ. δολάρια λόγω SWAPS, μέσω Deutsche Bank (μεθοδολογία ΣημιτοΓιάννων).

Ο ήδη προφυλακισμένος κ. Θωμάς Λιακουνάκος διώκεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας! Απλώς σημειώνω το πα­ράδοξο ότι ο μεν επιχειρηματίας διώκεται για ηθική αυτουργία, αλλά οι πραγματικοί ηθικοί αυ­τουργοί, κ. Σπμίτης, Παπαν­τωνίου, όχι μόνο δεν διώκον­ται λόγω παραγραφής, αλλά, θρασύτατα, κάνουν διαλέξεις, κινούνται στο πολιτικό προ­σκήνιο και κυνηγούν, πάλι, την εξουσία!

Ουδέν σοβαρό έντυπο δεν συγκινείται να τους κράξει, να τους πετάξει λίγα βοθρολύματα στα μούτρα. Παλιές και χρήσιμες φιλίες.

 Τι περιέχει το κατηγορη­τήριο, γενικά; Σωρεία παραλή­ψεων, η κυριότερη αυτή του εκ­συγχρονισμού του συστήματος ΔΑΙΔΑΛΟΣ, στην οποία τα υλικά και οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ήταν χαμηλότερες κατά 9 εκατ. δολάρια, με αντίστοιχη ωφέλεια της αναδόχου εταιρείας SONAK, ιδιοκτησίας Λιακουνάκου, που ανέλαβε, προνομιακά και εργο­λαβικά, την εκτέλεση των ΑΩ. Και κύριο υλικό αλλά και ΑΩ, όλα στον ίδιο πάγκο!

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-24/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger