Αρχική » , , , , , , » Πετροδόλαρα πίσω από την ανέγερση των νέων τζαμιών στη Β. Ήπειρο!

Πετροδόλαρα πίσω από την ανέγερση των νέων τζαμιών στη Β. Ήπειρο!


Μουσουλμανικό τέμενος στη Βόρεια Ήπειρο.
Ποιο είναι το σχέδιο διείσδυσης του ακραίου Ισλάμ στα Βαλκάνια από τους Τούρκους και το Κουβέιτ, που ανησυχεί Ελλάδα και ΗΠΑ!

ΤΕΛΙΚΑ, που το πηγαί­νουν οι Αλβανοί; Στη Βό­ρειο Ήπειρο ξεφυτρώ­νουν το ένα μετά το άλλο νέα τζαμιά. Αυτή η εξέλιξη αξιολογείται ως πολύ ανησυχητική από διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα για ακόμη έναν λόγο, αφού στο οικονομικό σκέλος και πίσω από την ανέγερση μουσουλμανικών τεμε­νών στα χριστιανικά χω­ριά κρύβονται αραβικά κεφάλαια, προερχόμενα από «περίεργα» ταμεία, εταιρίες και οργανώσεις των χω­ρών του Κόλπου και της Τουρκίας. Χώρες που δι­ατηρούν ισχυρές διασυνδέσεις με φονταμενταλιστικούς κύκλους, οι οποί­οι οραματίζονται την επέ­κταση του ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια.

Οι Αμερικανοί

Εκτός από την Αθήνα, το θέμα απασχολεί σοβαρά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι Αμερικανοί δεν επιθυ­μούν να δουν το ακραίο Ισλάμ να διεισδύει στα νό­τια Βαλκάνια, περιοχή που θεωρείται έτσι κι αλλιώς επίφοβη και ασταθής λόγω των πολλών άλλων εθνοτικών ζητημάτων. Εξ ου στις εκθέσεις του αμερικανι­κού υπουργείου Εξωτερι­κών γίνονται συστηματικές αναφορές στο κλίμα μίσους που καλλιεργείται κατά της Ορθοδοξίας και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από ορισμένα αλβανικά ΜΜΕ. Όπως και στη δυσμενή με­ταχείριση που υφίσταται η τοπική ορθόδοξη Εκκλησία στο ζήτημα της επιστροφής εκκλησιαστικής περιουσίας και στις αυθαίρετες κα­τεδαφίσεις ορθόδοξων να­ών με εξωφρενικές δικαιολογίες. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κατεδά­φιση του ναού του Αγίου Αθανασίου πέρυσι, στους Δρυμάδες.

Τα αραβικά κεφάλαια ρέουν άφθονα στα αλβα­νικά ταμεία, στοχεύοντας -κατά τα φαινόμενα- στη σταδιακή εξάρτηση και στη ισλαμοποίηση της γείτονος, την ώρα που στα Τίρα­να αποποιούνται των ευθυ­νών όσον αφορά το χτίσι­μο τζαμιών. Με τη δικαιο­λογία ότι κατασκευάζονται από ιδιώτες και, συνεπώς, ουδέν μεμπτόν.

Ο Ράμα

Δεν κρύβουν, όμως, οι Αλ­βανοί ότι οι Άραβες σπρώ­χνουν πολύ χρήμα στη χώ­ρα τους. Απόδειξη αυτού, η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Εντι Ράμα της έναρξης κατασκευής του νέ­ου οδικού άξονα Αυλώνας - Λαμπούριας - Χειμάρρας, συνολικού μήκους 94 χιλιομέτρων. Το ποσό των 70.000.000 δολαρίων που απαιτείται για το έρ­γο θα δοθεί από το Αραβι­κό Ταμείο του Κουβέιτ για την Ανάπτυξη, με τη μορ­φή χαμηλότοκου δανείου. Και ο νοών νοείτω...

Σπ. Κάραλης
[ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ)-10/04/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger