Αρχική » , , , » «Όχι» σε δαπάνη 4,2 ευρώ για να δοθεί δώρο Πάσχα

«Όχι» σε δαπάνη 4,2 ευρώ για να δοθεί δώρο Πάσχα


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Σε μια πρωτοφανή απόφαση, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοπούν συνολικά οι «μισθοί» των στρατευσίμων, ο γενι­κός επίτροπος του υπουργείου Οικονομι­κών του Νομού Λάρισας απέρριψε το αίτη­μα του Κεντρικού Ταμείου Στρατού για έγκριση δαπά­νης 4,2 ευρώ ανά στρατεύσιμο, που αναλογεί στο δώρο Πάσχα του... κολοσσιαίου μισθού των περίπου 10 ευ­ρώ που αμείβεται μηνιαία κάθε Έλληνας πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Κεντρικό Ταμείο Στρατού (ΚΤΣ) ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αποφανθεί οριστικά για το θέμα, κάτι που έγινε: Το ΓΛΚ αποφάνθηκε ότι πρόκειται για δώρο δημόσιων υπαλλήλων και ορθώς κόπηκε από τον γενικό επίτροπο, αφού από τον Μάιο του 2010 έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός από τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα!

Δηλαδή, στα σοβαρά, ο επίτροπος και το Γενικό Λογιστή­ριο θεωρούν δημόσιους υπαλλήλους τους 'Έλληνες πολίτες που υπηρετούν τη θητεία τους και προστατεύουν τη χώρα, που τους καλεί να εκπληρώσουν μια συγκεκριμένη εθνική υποχρέωση. Στην ίδια απάντηση, το ΓΛΚ καλεί το ΚΤΣ σε όσες περιπτώσεις έχει γίνει καταβολή δώρου Πάσχα αυτό να επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με την παρακράτηση από την επόμενη μισθοδοσία του τερά­στιου αυτού ποσού!

Όμως, η απόφαση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφούν στο κράτος τα δώρα των στρατευσίμων από τον Μάιο του 2010! Πώς; Με την παρακράτηση των επόμενων μισθοδοσιών από τους νυν υπηρετούντες!

Πολλοί έγκριτοι νομικοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους εάν ο στρατεύσιμος εντάσσεται στην κατηγορία του δη­μόσιου υπαλλήλου, με τη στενή έννοια του όρου ή όχι.

Εάν υποδειχθεί ότι οπλίτης που απλώς υπηρετεί τη θη­τεία του σε κληρωτή βάση δεν έχει νομικά το ίδιο βάρος με έναν δημόσιο υπάλληλο, τότε το σκεπτικό του ΓΛΚ ανατρέπεται.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια υπόθεση η οποία καταδεικνύει τη δραματική στάθμη των οικονομικών της χώ­ρας, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση σαρώνει όλα τα αποθεματικά για να παρατείνει ελάχιστα τη χρεοκοπία του κράτους, εάν δεν έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές, όπως παραδέ­χονται πλέον ανοιχτά κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger