Αρχική » , , , , , » Ασκήσεις... πολέμου με τον Π. Καμμένο σε ρόλο… αρχιστράτηγου

Ασκήσεις... πολέμου με τον Π. Καμμένο σε ρόλο… αρχιστράτηγου


Ασκήσεις... πολέμου, με τον Π. Καμμενο σε ρόλο… αρχιστράτηγου στο Αιγαίο, όπου η αποτυχία και κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής προσέγγισης που ακολούθησε ο κ. Τσιπρας με την κυβέρνηση Ερντογάν, εγκαταλείπει δυστυχώς τις ευαίσθητες και εύφλεκτες ελληνοτουρκικές σχέσεις στον Π. Καμμενο, που θεωρεί ότι μπορεί να παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την εθνική ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας.

Με κατεβασμένα τα χέρια η κυβέρνηση, η οποία όχι απλώς παρακολουθεί αλλά νομιμοποιεί την τουρκική προκλητικότητα όλους τους τελευταίους μήνες και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες του ίδιου του κ. Καμμενου, ενέκρινε τη... χαλάρωση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την ανάθεση της στο ΝΑΤΟ, και βρέθηκε ξαφνικά να συνειδητοποιεί ότι οι Τούρκοι… συνεχίζουν να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.

Μετά από ένα μπαράζ προκλητικών κινήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κλιμακώθηκαν και αναβαθμίστηκαν με την επί τετραήμερο υπέρπτηση των Οινουσών και της νησίδας Παναγιάς, η κυβέρνηση αποδεικνύοντας την απόλυτη αδυναμία της να διαχειρισθεί μείζονα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας, επέτρεψε στον κ. Καμμενο να φορέσει την "Στολή του Πολέμου" και με ένα Chinook να μεταφερθεί με την στρατιωτική ηγεσία στις Οινούσσες, ενώ παράλληλα διατάσσονταν έκτακτη ενεργοποίηση της αεράμυνας.

Κινήσεις απλού εντυπωσιασμού που δυστυχώς, όμως, όχι μόνο επιβαρύνουν το κλίμα αλλά ακυρώνουν την αξιοπιστία της χώρας και την αποτρεπτική ισχύ της, καθώς η Τουρκία αγνόησε την κινητοποίηση αυτή του κ. Καμμενου και πάρα τις αεράμυνες και την "απόβαση" στις Οινούσσες επανέλαβε τις υπερπτήσεις στο νησί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάρα την ένταση των τελευταίων ημερών, ούτε ο κ. Τσίπρας δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Νταβουτογλου και να του επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες δραστηριότητες, ούτε πολύ περισσότερο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν συνομίλησε με τον ομόλογο του Μ.Τσαβουσογλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα παρακολουθούν μάλλον με μακαριότητα την τουρκική προκλητικότητα, κάνοντας λόγο για «νευρικότητα των Τούρκων» και αδυνατώντας να αντιληφθούν την πραγματικότητα, αποδίδουν την επιθετικότητα στο ότι οι στρατιωτικοί, λόγω των ανοικτών μετώπων στην νοτιοανατολική Τουρκία, στη Συρία και με την Ρωσία, έχουν πάρει το πάνω χέρι και γι΄αυτό το λόγο προχωρούν σε τέτοιες προκλήσεις. Μια κλασσική ερμηνεία προκειμένου να αθωώνεται το ίδιο το καθεστώς Ερντογάν…

Η Τουρκία, όλο αυτό το διάστημα, αφού επαναβεβαίωσε όλο το πακέτο των διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων στο Αιγαίο, δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομική κρίσης. Κυρίως θέλουν να μετατρέψουν σε καθημερινότητα την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και το σταδιακό γκριζάρισμα και άλλων περιοχών στο Αιγαίο.

Έχοντας ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την τουρκική προκλητικότητα, η ελληνική κυβέρνηση τώρα επιχειρεί να βρει τρόπους διαχείρισης της κατάστασης που τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Σε ότι αφορά το χρονικό των σημερινών υπερτάσεων, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ:

«…Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.

Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά».

liberal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger