Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 17 Απρ 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 17 Απρ 2015


► TΟ ΘΕΜΑ της τεχνικής υποστήριξης των ρωσι­κών αντιαεροπορικών συστημάτων που δια­θέτουμε και την προμήθεια βλημάτων για τους S-300 συζήτησε ο Πάνος Καμμέ­νος κατά την επίσκεψή του στη Μό­σχα. Ένα «καλάσνικοφ» ΑΚ-74, ωστό­σο, ήταν αυτό που «γυάλισε» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και οι κατασκευαστές τού το δώρισαν.

► Tη βρήκε τη λύση ο Γιώργος Καμίνης για τους μετανάστες που καταφτάνουν στην Ελ­λάδα κατά καραβιές... Να ανοίξουν, λέει, οι κατασκη­νώσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική και σε άλλες περι­οχές της χώρας και να φιλοξενηθούν εκεί. Αφού γέμισαν τα παγκάκια και οι πλατεί­ες με τους μετανάστες, ο δήμαρχος Αθη­ναίων προτείνει να ξεχειλίσουν και οι μο­νάδες του Στρατού με ανθρώπους αγνώ­στου προελεύσεως και ταυτότητος. 

► Ο κ. Καμίνης, που δεν χάνει ευκαι­ρία να υποστηρίζει τα «δικαιώμα­τα» των αλλόθρησκων στην Ελλάδα, βλέ­πει προφανώς και ο ίδιος πως τώρα η κατά­σταση ξεφεύγει στο κέντρο της Αθήνας και αναζητά εξιλαστήρια θύματα, όπως και ορισμένοι άλλοι μέσα από την κυβέρνηση, θα πρέπει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσουν ότι περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή δεν μπορεί να υπάρξει. 

Αρκετά συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας στον αέρα, καθημερινά, ελικόπτε­ρα για έρευνα και διάσωση μεταναστών και στέλνοντας ακόμη και φρεγάτες να ρυμουλκήσουν σκάφη για να τα 'κονομάνε οι Τούρκοι δουλέμποροι που έχουν στήσει «χρυσές δουλειές». Ο Δήμαρχος της Κω έστειλε επιστολή απόγνωσης στον αρμόδιο υπουργό, με την οποία ζητά την ενίσχυση της μονάδας του Λιμενικού Σώματος με προσωπικό και σκάφη για την αποτροπή του έργου των δουλεμπόρων. 

Και για να κλείνουμε το θέμα, το πρόβλημα της μετανάστευσης εί­ναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι πρόβλη­μα πολιτικό και εθνικής ασφαλείας, και δεν αντιμετωπίζεται με αστείες δηλώσεις του στιλ «“λιάζονται” στις πλατείες», ή «ανοίξτε τις κατασκηνώσεις των αξιωμα­τικών να φιλοξενηθούν». Το να στείλεις ως χώρα το μήνυμα «“ανοίξαμε”, και περιμένουμε το “τσουνάμι” των μεταναστών ή των προσφύγων» είναι κατ' αρχήν λά­θος, αλλά και επικίνδυνο. 

Τελικά τι γίνεται με τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Ισχύει ή δεν ισχύει; Ο υποψή­φιος, και προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ταφύλλης δηλώνει (έχει τυπώσει και κάρτες) ότι έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη θέ­ση. Από την άλλη όμως δεν του έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες, καθότι ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί με την ύπαρξη γενικής γραμματείας και επιθυμεί να επανέλθει το καθεστώς του ει­δικού γραμματέα, με μο­ναδικές αρμοδιότητες στο πολιτικό προσωπικό. Κάτι όμως που ο κ. Ταφύλλης δεν αποδέχεται. 

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες ένα σχέδιο αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές και αστυνο­μικές σχολές, από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτό, οι στρατιωτικές σχολές που έχουν υψηλές βάσεις, όπως η Ικάρων, η Ευελπίδων και η Ναυτικών Δοκίμων θα υπαχθούν στην κατεύθυνση των θετικών επιστημών. Στην ίδια κατηγορία θα ενταχθούν και οι σχολές με αντικείμενο την ιατρική, και με επιλογή του μαθήμα­τος της Βιολογίας ως τέταρτου. 

Για τις αστυνομικές σχολές το εν λόγω σχέδιο προβλέπει να ενταχθούν στην τρίτη κατεύ­θυνση, αυτή των οικονομι­κών επιστημών και πληροφο­ρικής, με τέταρτο μάθημα επιλογής για τους υποψήφιους της Αρχές Οικονομικής θεωρίας. Το σκεπτικό αυτού του διαχωρι­σμού, και ειδικά τα κριτήρια, ομολογούμε πως δεν είναι κατανοητά. Εκείνο που πά­ντως είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι περι­θώριο για νέους πειραματισμούς όσον αφορά στην εισαγωγή στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν υπάρχει. 

Ξεκινάει τη Δευτέρα η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015». Επί ποδός τίθενται όλες οι Μοίρες της ΠΑ για εκτέλεση σεναρίων που προβλέπουν τα πάντα. Από μάχες air to air έως προ­σβολές επίγειων στόχων. Η άσκηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από το Ισραήλ και αμερικανικών δυνάμεων ειδι­κών στην κατάδειξη στόχων. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger