Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 24 Απρ 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 24 Απρ 2015


ΚΑΙ ΟΙ Ίκαροι υποκλίθηκαν στο Δίστομο. Επισκέφτηκαν τη μαρτυρική περιοχή, όπου οι Να­ζί εκτέλεσαν 218 κατοίκους. Η παρουσία σπουδαστών των Σχολών Ικάρων, Τεχνι­κών Αεροπορίας και Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσκυνηματικών επι­σκέψεων σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα. 

Τη στρατιωτική διπλωματία επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος...
Μετά το ταξίδι του στη Ρωσία, όπου συζητήθηκε η συντήρηση και υποστήριξη των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημά­των, και αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα, ταξίδεψε στο Κάιρο, προχωρώ­ντας σε συμφωνίας ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας με τη σύσταση ειδικής επιτροπής. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, και συζήτησαν το θέμα της ΑΟΖ, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου στη Λευκωσία. 

Ο κ. Καμμένος έχει προγραμματί­σει και άλλα ταξίδια στο εξωτερι­κό το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι στην Ουάσιγκτον στις 21 Μαΐου, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογο του. Οι πληρο­φορίες λένε πως οι συνομιλίες τους δεν θα περιοριστούν μόνο σε θέματα εξοπλισμών ή αμυντικής συνεργασίας. Πηγές αναφέ­ρουν πως, μετά την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά, και αυτή του υπουργού Εθνικής Άμυνας αποσκοπεί στην αναθέρμανση των διμερών σχέσεων (παρά τη διατάρα­ξή τους λόγω Ξηρού), με τις ΗΠΑ να δεί­χνουν διατεθειμένες να στηρίξουν εμπράκτως την Ελλάδα σε οικονομικό-ενεργειακό επίπεδο. Ας μην προτρέχουν λοιπόν κάποιοι να ασκήσουν κριτική. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ασκεί πάντως κριτι­κή στην ΠΟΕΣ για διαφορο­ποίηση των στελεχών, με αφορμή το αίτημα επίλυσης του συνταξιοδοτικού προβλήματος των καταταγέντων της περιόδου 1990-1992. Θα περίμενε κανείς να δώσει μία συγκεκριμένη απά­ντηση στο τι επρόκειτο ως αρμόδιος υπουργός να έπραττε με σκοπό την απο­κατάσταση της σε βάρος της συγκεκριμέ­νης κατηγορίας των στρατιωτικών αδικί­ας και όχι να εκδώσει ανακοίνωση η σκο­πιμότητα της οποίας είναι μάλλον ακατα­νόητη. 

Πόσω μάλλον όταν ο κ. Ήσυχος γνωρίζει το πρόβλημα και έχει δεί­ξει να κατανοεί την ανησυχία και την από­γνωση των στρατιωτικών, αποφασισμέ­νος να καλύψει το «πολιτικό κενό» των προκατόχων του. Οι στρατιωτικοί, πά­ντως, αν και ενοχλημένοι από τα περί «διακρίσεων» και «απο­κλεισμών», κρατούν την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του αναπληρωτή υπουρ­γού Εθνικής Άμυνας, στην οποία αναφέρει: 

«Η βίαιη μεταβολή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του στρα­τιωτικού προσωπικού και των σωμάτων ασφαλείας με τον μνημονιακό νόμο 3865/2010 αφορά στο σύ­νολο του προσωπικού που κατετάγη από το 1990 και μετά, και συνεπώς η προσπά­θεια αποκατάστασης ενός ομαλού μετα­βατικού σταδίου θα πρέπει να αφορά το σύνολο των πληγέντων». 

Πράξεις σαν και αυτές του επαγγελματία λοχία στη Ρό­δο δείχνουν πως ακόμη υπάρχουν αρχές και αξίες, υπάρ­χει ανθρωπιά. Ο λοχίας, που κατάγεται από τη Λέρο, βούτηξε, και, την κρίσιμη ώρα του ναυαγίου, έσωσε 20 μετανάστες μόνος του. Ο Αντώνης Ντεληγιώργης αξίζει μία εύφημο μνεία ως ηθική αναγνώριση της πράξης του. Είναι σημαντικό να τιμώνται αυτοί που δεν κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα και, χωρίς δεύτερη σκέψη, «τρέχουν» να βοη­θήσουν. 

Επί χρόνια, λιμενικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου του προβλήματος των μεταναστών που εισρέουν στη χώρα, κυ­ρίως από τα θαλάσσια σύνορα, αλλά μέ­χρι τώρα οι κυβερνώντες τούς άφηναν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τα μέσα (πλωτά σκάφη). Ευτυχώς ο λοχίας δεν λειτούργησε σε ρυθμούς... πολιτικούς. 

Το Πεζικό τίμη­σε τον προστάτη του χτες, τον άγιο Γεώργιο. Σε εορταστική εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα παρέστη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμ­μένος, ο οποίος δήλωσε ότι οι πολίτες στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανε­ξαρτησία της χώρας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger