Αρχική » » Αναβάλλεται μέχρι ... νεωτέρας η δικαίωση

Αναβάλλεται μέχρι ... νεωτέρας η δικαίωση


Νέα ''βόμβα'' από το ΥΠΟΙΚ για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά. 

Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το νέο δόγμα του υπουργείου Οικονομικών για τους στρατιωτικούς. Από εκεί που με έναν νόμο, μία υπογραφή, μία απόφαση τα πάντα θα λύνον­ταν, το τελευταίο διάστημα με παρεμβάσεις του το υπουργείο της πλατείας Συντάγματος βάζει απανωτά φρένα στη δικαίωση των στρατιωτικών. 

Η αρχή έγινε με την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη δίκη του ΣτΕ για τα αναδρομικά, που ούτε...
λίγο ούτε πολύ έδινε τα εύσημα στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ελέω δημοσιονομικών αναγκών. Η συνέχεια έρχεται τώρα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό '90-’92. Στην απάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται πως οι μνημονιακές ρυθμίσεις, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αλλάζουν και στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε πως ουδέν είναι μονιμότερο του προσωρινού. 

Στην απάντησή του, λοιπόν, ο Δημήτρης Μάρδας αναφέρει επί λέξει πως «το υπουργείο Οικο­νομικών θα εξετάσει το σύνολο των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών θεμάτων των ασφαλισμένων του Δημοσίου, προκειμένου να βελτιώσει τις χορηγούμε­νες σχετικές παροχές, σε συνδυασμό πάντα και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Εύλογο είναι ότι η προαναφερόμενη εξέταση θα έχει καθολικό χαρακτήρα, αποκλεισμένης τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα οποιοσδήποτε αποσπασματικής αντιμετώπισης των θεμάτων αυτών». 

Αν, λοιπόν, τα κακά μαντάτα είναι πως οι όποιες προεκλογικές υποσχέσεις μετατίθενται για το απροσδιόριστο μέλλον, τα ακόμα χειρότερα είναι πως το υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως οι στρατιωτικοί αποτελούν ειδική κατηγορία και καθώς φαίνεται από την ξεκάθαρη απάντησή του σκοπεύει να τους «τσουβαλιάσει» με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του Δημοσίου. 

Η «κλασική» ερώτηση 

Η ερώτηση πάντως που έβγαλε το «λαβράκι» έχει και αυτή τη δική της ιστορία. Όχι μόνο γιατί είναι ίσως η πιο «κλασική» ερώτηση προς κάθε υπουργό, αλλά γιατί από τις πιο πρόσφατες ίσως είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2014 στην οποία η τότε αναπληρώτρια υπουργός, Φώφη Γεννηματά, είχε υποστηρίξει πως το θέμα εξετάζεται μαζί με το υπουργείο Οικονομι­κών, το οποίο είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τις συντάξεις σύμφωνα με το Σύνταγμα. Σημείωνε, δε, πως θα προωθηθούν και λοιπές ρυθμίσεις μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση... 

Όσο και αν φαίνεται απί­στευτο, η Φώφη Γεννηματά, ως βουλευτής, κατέθεσε και αυτή ερώτηση για το Ασφαλιστικό ’90-’92, και στην πρώην ΑΝΥΕΘΑ απάντησε, πέρα από τον Δ. Μάρδα, και ο νυν ΑΝΥΕΘΑ, Κώστας Ήσυχος. Τι απάντησε; Ότι «ο καθορισμός και η ρύθμιση θεμάτων μισθοδοτικού και συνταξιοδοτικού περιεχομένου ανήκουν στην απο­κλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομίας - Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του Συντάγματος». Οι κυβερνήσεις πέφτουν, οι αδι­κίες μένουν... Όπως και οι υποσχέσεις, άλλωστε, που δεν κοστίζουν τίποτα. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-18/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger