Αρχική » » Τίμησαν όλοι (πλην των τριών βουλευτών Ξάνθης) τους ήρωες του Εχίνου

Τίμησαν όλοι (πλην των τριών βουλευτών Ξάνθης) τους ήρωες του Εχίνου


Απόδοση τιμών για τους πεσόντες τον οχυρού 

ΜΕ ΛΑΜΠΡ0ΤΗΤΑ τιμήθηκε και φέ­τος η 74η επέτειος της Μάχης των Οχυρών, στο χωριό Εχίνος της Ξάν­θης. Η μνήμη των 29 γενναίων στρατι­ωτών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο οχυρό το οποίο ανήκε στην περίφημη «γραμμή Μεταξά», τιμήθη­κε με κάθε επισημότητα από τοπικούς φορείς και πολίτες, που με κάθε μέσο έσπευσαν στον Εχίνο. Κανείς, ωστόσο, εκ των τριών βουλευτών της Ξάνθης δεν έδωσε το «παρών», γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. 

«Έχουμε την τιμή στην περιο­χή μας να ευρίσκεται ένα τμήμα των οχυρών, στο βουνό πάνω από το...Πομακοχώρι Εχίνος, στο οποίο έπε­σαν μαχόμενοι 29 ήρωες. Τιμή που μας υποχρεώνει, ως απογόνους αυ­τών των ηρώων οι οποίοι ζούμε ελεύ­θεροι χάρη στη δική τους θυσία, να μην τους ξεχνάμε και να τους απο­δίδουμε, ως ελάχιστο φόρο στη μνή­μη τους, τις οφειλόμενες τιμές» ανέ­φερε ο υποστράτη­γος εν αποστρατεία και πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ξάνθης Γεώργι­ος Γεωργιάδης. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνή­μης, πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργί­ου, στην οποία πρωτοστάτησε ο μη­τροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Στη συνέχεια ακολού­θησε λαμπρή τελετή, που διοργανώθηκε υποδειγματικά από το Δ' Σώμα Στρατού, στο παρακείμενο Ηρώον Πεσόντων υπέρ Πατρίδος. 

Αρ. Μάτιος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger