Αρχική » » Σύγχυση και αναστάτωση για τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων

Σύγχυση και αναστάτωση για τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων


Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί στους μετόχους και τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε ονοματίζονται και τα Μετοχικά Ταμεία ως φορείς της γενικής κυβέρνησης που θα... κληθούν να καταβάλουν τον οβολό τους προκειμένου να δημιουργηθεί... «μαξιλάρι» ασφαλείας για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Δημοσίου, αλλά από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνεται πως αυτό δεν ισχύει και η συμμετοχή τους δεν είναι αναγκαστική. 

Όπως και να έχει πάντως, η ανάγνωση του ΦΕΚ το οποίο αναφέρεται στην κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά τα­μειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα βάσει αυτής «υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέ­σιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους κα­ταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενι­κής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας», ενέσπειρε πανικό, διότι οι διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων τα τελευταία χρόνια, και μετά το ισοπεδωτικό PSI, προσπαθούν με χρηστή διαχείριση και μειώσεις στα μερίσματα να σώσουν ό,τι σώζεται και να αντι­μετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. 

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έκοψαν και τις προκαταβολές των εφάπαξ, παρέτειναν ελλείψει εσόδων τα κανονικά εφά­παξ, και, όπως ήδη σημειώθηκε, προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στα μερίσματα (ειδικά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου «μπήκε» και «χέρι» στα ΒΟΕΑ, χωρίς κάτι τέτοιο να εί­ναι νόμιμο). Σήμερα, τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχι­κών Ταμείων υπολογίζονται σε 81.600.000 ευρώ για το ΜΤΣ. 23.000.000 ευρώ για το ΜΤΝ, και 51.000.000 ευρώ για το ΜΤΑ. 

Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καταβληθούν μερίσμα­τα και εφάπαξ τους επόμενους μήνες. Συνεπώς, δικαίως οι απόστρατοι αξιωματικοί κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», διότι, όπως λένε και οι ίδιοι, «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger