Αρχική » » «Δώστε επιτέλους τα (297.000.000)αναδρομικά τώρα»

«Δώστε επιτέλους τα (297.000.000)αναδρομικά τώρα»


ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 

Βεντέτα» μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουρ­γείου Οικονομικών φαίνεται πως έχει ανοίξει για το θέμα της πλή­ρους αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Σε συνέ­χεια της νομοθετικής διάταξης και της κοινής υπουργικής απόφασης (την είχε αποκαλύψει το «ΑΡΜ») που συντάχθηκαν και προωθή­θηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτι­κή ηγεσία του Πενταγώνου έστειλε εκ νέου έγγραφο στους Γιάνη Βαρουφάκη και Δημήτρη Μάρδα, στους οποίους υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εφαρμόζονται. 

«Για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων και... των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέ­πει οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμο­στούν πλήρως, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1/8/2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών» αναφέρει το έγγραφο του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας που φέρει την υπογραφή του Πάνου Καμμένου, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως «το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπι­κής Αυτοδιοίκησης [...] έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων». 

Αναλύεται μάλιστα το ποσό που θα απαι­τηθεί για την αποκατάσταση των μισθών. Όπως αναφέρει το έγγραφο, θα απαιτηθούν συνολικά 170.000.000 ευρώ για την καταβο­λή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς από 1/8/2012, από τότε δηλαδή που εφαρ­μόστηκε το «ψαλίδι» στους μισθούς και στις συντάξεις, έως 31/12/2014 (ΓΕΣ 92.000.000, ΓΕΝ 32.735.000 και ΓΕΑ 45.284.340), και μηνιαίως από την πλήρη απόφαση του Συμ­βουλίου της Επικράτειας περίπου 5.700.000 ευρώ (ΓΕΣ 3.000.000, ΓΕΝ 1.123.000 και ΓΕΑ 1.558.200). Όσον αφορά στα Σώματα Ασφα­λείας, για τα αναδρομικά θα απαιτηθούν συνολικά 127.000.000 ευρώ, και μηνιαίως 4.400.000 ευρώ. 

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ 

Γίνεται επίσης, από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μία αλλαγή όσον αφορά στην καταβολή των αναδρομικών (από το κεί­μενο της ΚΥΑ), και προτείνεται πλέον το ποσό της εφάπαξ δόσης των αναδρομικών όπως ανέλθει στα 500 ευρώ, σε αντιδιαστολή με τα 250 ευρώ που ίσχυε στην ΚΥΑ που εστάλη προ ημερών, η δε καταβολή των αναδρομι­κών καθορίζεται σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί των 36 που προβλέπονταν στην προηγού­μενη ΚΥΑ, «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νομικές προεκτάσεις όσον αφορά στην παρέλευση 5ετίας σε περίπτωση που θα αρχί­σει η καταβολή των νέων αναδρομικών μετά την παρέλευση της τρέχουσας 3ετίας». 

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο χρόνος έναρ­ξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στη ευχέρεια του υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες δημοσιο­νομικές επιπτώσεις. Από το οικονομικό επιτε­λείο, πάντως, η απάντηση είναι πως, επί της παρούσης, δεν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ (αυτό φάνηκε, άλ­λωστε, και από τη νέα προσφυγή), έστω και αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι έχουν εξευρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια (εκφράζει ωστόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων). Παραμένει λοιπόν άγνωστο πό­τε, και αν, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger