Αρχική » » «Δεν υπάρχει λύση για τα αναδρομικά»

«Δεν υπάρχει λύση για τα αναδρομικά»


Δυσαρέσκεια στρατιωτικών από τις διευκρινίσεις Καμμένου. 

«Έχουμε εξασφαλίσει τα κονδύλια από περικοπές εξοπλισμών, προκειμένου αυτά να δοθούν άμεσα, ακόμα και αύριο, για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών και των συντάξεων των αποστράτων, προκειμένου να επανέλ­θουν στα επίπεδα του 2012, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την επιστροφή των ανα­δρομικών, που επίσης προβλέπεται στην ίδια ...
απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει ακόμη βρεθεί λύση. Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, την οποία έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενι­κό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς επίσης και στα συναρμό­δια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αιγαί­ου, που όμως δεν έχουν απαντήσει ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι, πρώτον, υπάρχουν δυσκολίες στην έγκριση και στην εκταμίευση του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών και, δεύτερον, ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν εξασφα­λίσει τα κονδύλια, που θα πρέπει να δοθούν στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι πιθανό η πλήρης μισθολο­γική αποκατάσταση των στρατιωτικών και των αποστράτων να καθυστερήσει... 

Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε προσχωρήσει σε μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των ένστολων και των αποστράτων, αυξά­νοντας τις αποδοχές τους κατά 50%, δηλαδή υλοποίησαν κατά το ήμισυ την απόφαση του ΣτΕ για λόγους δημοσιονο­μικής πειθαρχίας. Υπενθυμίζουμε ότι την άμεση έναρξη της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών των ΕΔ, στη βάση της απόφασης του ΣτΕ, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση των προγραμ­ματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-10/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger