Αρχική » » Σκοτώνει τα Μετοχικά Ταμεία ο νέος νόμος!

Σκοτώνει τα Μετοχικά Ταμεία ο νέος νόμος!


ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ. 

Πρωτοβουλία για την απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τον Νόμο 4254/2014, βάσει του οποίου υποχρεούνται σε αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα τους και αυξομειώσεις στις παροχές στους δικαιούχους ανάλογα με τα οικονομικά τους δεδομένα, ανέ­λαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας. 

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Πάνος Καμμένος, συγκροτείται διακλαδική επιτροπή ...αποτελούμενη από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων και των οικείων Με­τοχικώνΤαμείων που θα εργαστεί με αντικεί­μενο το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, έργο της διακλαδικής επιτροπής αποτελεί η υποβολή νομοθετικής ρύθμισης στην κατεύθυνση απεμπλοκής των Μετοχικών Ταμείων και των -υπό αυτών- φορέων (Ειδικών Λογαριασμών - Κλά­δων) από τις διατάξεις του σχετικού νόμου. Η επιτροπή θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Η ΥΠΟΒΟΛΗ 

Βάσει του νόμου 4254/2014, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, αρμοδιότη­τας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και τα Με­τοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υποβάλλουν υποχρεωτικά κάθε έτος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή αναλογιστική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για έλεγ­χο βιωσιμότητας. Οι αυξομειώσεις των παρο­χών διενεργούνται με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑ. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα Μετοχικά Ταμεία που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ή, πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπί­ζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας (ειδικά το ΜΤΣ), εξαιτίας κυρίως λόγω του PSI, να μειώνουν τα μερίσματα, και όχι μόνο, ολοένα και περισσότερο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτά να μη δίδονται για ένα χρονικό διάστημα. Στόχος της διακλαδικής επιτροπής που συγκροτείται είναι η εξαίρεση των Μετοχικών Ταμείων από τη διάταξη αυτή προκειμένου να καθορίσουν οι διοικήσεις τους την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί προκειμένου να επιβιώσουν. 

Η επιτροπή θα συνεδριάζει με μέριμνα του προέδρου της, και θα βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία τουλάχιστον τεσσάρων μελών της, συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του προέδρου, η ψήφος του οποίου λογίζεται διπλή σε περίπτωση ισοψηφίας. Οι εργασίες της αρχίζουν σύντομα, και συγκεκριμένα από την ημε­ρομηνία ανάρτησης της παρούσας απόφασης στη «Διαύγεια». Μετά την ανάρτηση της απόφασης, η επιτροπή υποχρεούται να παραδώσει το έργο της εντός μηνός. Τυχόν λόγοι παράτα­σης του έργου της επιτροπής ή ανασυγκρότη­σής της υποβάλλονται μερίμνη του προέδρου της και εγκρίνονται από τη ΓΔΟΣΥ. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger