Αρχική » » Το υπουργείο εξασφάλισε 2.700.000 ευρώ για το επίδομα παραμεθορίου

Το υπουργείο εξασφάλισε 2.700.000 ευρώ για το επίδομα παραμεθορίου


Ένα έγγραφο που έφτασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το υπουργείο Οικονομικών για την επιστροφή αδιάθετων κονδυλίων προκάλεσε ανησυχία στις οικο­νομικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, καθώς σε αυτά τα κον­δύλια πόνταρε η πολιτική ηγεσία για να προχωρήσει σε κάποιες παροχές προς τους στρατιωτικούς ή να καλύψει ανάγκες σε λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Από την πλευρά, πάντως, της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσαν να δηλώσουν πως δεν...
υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που χρειάζονται σε συγκεκριμένους κωδικούς. «Όλα τα χρή­ματα που έχουν εξοικονομηθεί αυτό το δίμηνο έχουν μπει σε συγκεκριμένους κωδικούς, από τους οποίους θα εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ανάγκες των Ε.Δ., όπως συντηρήσεις και τεχνική υποστήριξη οπλικών συστημάτων» ανέφερε αρμόδια πηγή, ενώ την ίδια στιγμή πρόσθετε πως «το ίδιο ισχύει και για τα χρήματα που ο Πάνος Καμμένος έχει πει δημόσια ότι έχει εξασφαλίσει για την αποκατάσταση των μισθών των στρατι­ωτικών». 

Οι ισχυρισμοί από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνονται και από δύο αποφάσεις που υπέ­γραψε πριν από το Πάσχα ο Πάνος Καμμένος για την ανακατα­νομή των πιστώσεων. Βάσει αυτών, ενισχύθηκαν οι κωδικοί από τον οποίους πληρώνονται τα οδοιπορικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεκριμένα της παραμεθορίου με 2.700.000 ευρώ, όπως επίσης και οι κωδικοί που αφορούν στην προμήθεια ιματισμού, υφασμάτων και συναφών υλικών κατά 5.220.000 και στην προμήθεια ειδών υπόδησης ύψους 3.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, πάντως, μειώθηκαν τα χρήματα σε άλλους κωδικούς, όπως σε αυτούς για ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα-λιπαντικά. 

Σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν υπήρξαν αδιά­θετα κονδύλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα οποία προ­έρχονταν κυρίως από το ΕΣΠΑ, τα οποία δεν κατάφεραν να τα απορροφήσουν τα Γενικά Επιτελεία, και όχι μόνο. Ωστόσο, τώρα οι οικονομικές συνθήκες είναι διαφορετικές και, με δε­δομένο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώ­ρα, εύλογο είναι να προκαλείται ανησυχία από τέτοιου είδους έγγραφα που έχουν αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger