Αρχική » » Αναδρομικά: «Μάχη» για να κοπούν 12 δόσεις

Αναδρομικά: «Μάχη» για να κοπούν 12 δόσεις


Το ΥΠΕΘΑ θυμίζει στο ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να... σέβεται τους νόμους. 

Η επιτροπή του ΥΠΕΘΑ και των συναρμόδιων υπουργείων που θα έφτιαχνε το νο­μοσχέδιο και το σχέδιο της ΚΥΑ για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ «μίλησε» και στο έγγραφο που απέστειλε, θυμίζοντας στο υπουρ­γείο Οικονομικών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, υπάρχουν τέσσερα σημεία που δεν αφή­νουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. 

Πρώτον, πως μόνο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οι­κονομικών για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέμα­τα... Το υπουργείο, όμως, όπως θυμόμαστε, τοποθετή­θηκε πρόσφατα και πολύ ξεκάθαρα με το έγγραφό του στο ΣτΕ, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα. 

Δεύτερον, ότι τελικά δεν προτάθηκε αιτιολογική έκθεση, εκτιμώντας πως και αυτή είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. 

Τρίτον, πως ζητείται οι 36 δόσεις να γίνουν 24, κάτι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «νίκη». 

Τέταρτον, πως στο έγγραφο δηλώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών. 

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως η εφάπαξ δόση πάει στα 500 από 250 ευρώ, και υπάρχει συγκριτικός πίνακας αποδοχών που αναφέρει πως ο Ισπανός, ο Άγγλος και ο Γερμανός συνταγματάρχης λαμβάνουν ετησίως περίπου 58.000 ευρώ, 118.000 ευρώ και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρόταση της επι­τροπής το επίδομα «διοίκησης - διεύθυνσης» ορίζεται στα 28 ευρώ για τους ανθυπασπιστές - υπαξιωματικούς σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ. Ακόμα, όπως σημειώνεται, οι αποδοχές των στελεχών (31/7/2012) επανέρχονται με τις εξής διαφοροποι­ήσεις: 

α) Ετέθησαν στους συντελεστές ΓΕΠΣ -διοικητή 1ης Στρατιάς - Α/ΑΤΑ - A/Στόλου- και οι υπαρχηγοί των ΣΑ με συντελεστή 2,10.
β) Ετέθη συντελεστής στον βασικό μισθό του λοχία 0,799, ώστε το ποσό του βασικού μισθού να διαμορφώνεται στα 718,00 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλύψει τους ει­δικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες ΕΛ.ΑΣ. 
γ) Το επίδομα «ειδικής απασχόλησης» αναπροσαρμόστη­κε ως ίσχυε την 1/7/2011 με ανώτατο ποσό τα 338,09 ευρώ για τα στελέχη των ΕΔ. 
δ) Το επίδομα «υψηλής - αυξημένης ευθύνης» του ταξιάρχου ετέθη στα 190,00 ευρώ (ενδιάμεσο όριο του ποσού των 176,00 ευρώ που λαμβάνεται υπόψη ως προς τη σύνταξη για αξιω­ματικούς μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη και του ποσού των 205,00 ευρώ που καταβαλλόταν πριν στους ταξιάρχους). 
ε) Το ανώτατο όριο των αποδοχών για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ καθορίζεται με βάση τις διατάξεις της υποπαραγράφου β της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 3833/2010 και όχι με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, 
στ) Στα επιδόματα «θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης» και «ευθύνης διοίκησης - διεύθυνσης», έχει διαγραφεί η φράση «με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στο βαθμό/ούς αυτό/ούς», (όπου υφίσταται) και αντί αυτού στο πρώτο εδάφιο των παραγράφων των εν λόγω επιδομάτων έχει γραφεί η φράση «οριζόμενο κατά εν ενεργεία φερόμενο βαθμό». 

Η διαπραγμάτευση, λοιπόν, άρχισε μένει να δούμε την απάντηση του ΥΠΟΙΚ. 

Κώστας Αιτίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-25/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger