Αρχική » , , » Ξεκινά η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2016»

Ξεκινά η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2016»



 Θα πραγματοποιηθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.
 Σε κατάσταση πλήρους βράσης -που κορυφώνεται με μια μεγάλη άσκηση, η οποία ξεκινάει από σήμερα- βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ

Η άσκηση «Ηνίοχος 2016», η οποία προ­βλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορι­κών αποστολών σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετο­χή μεγάλου αριθμού αεροπορι­κών και ναυτικών δυνάμεων καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Στην άσκηση, η οποία αναμέ­νεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα συμμετέχουν και αεροπορικές δυ­νάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, κα­θώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπο­ρίας. Για τον λόγο αυτόν, μάλι­στα, κατέφθασαν από τις 30 Μαρ­τίου στη χώρα μας στην 117η Πτέ­ρυγα Μάχης (ΠΜ) δώδεκα μαχη­τικά F-15E, τα οποία αποτελούν την αμερικανική συμμετοχή.

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Πο­λεμική Αεροπορία και τη Διεύ­θυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, προγραμματισμένη εκπαί­δευση συντήρησης αλεξιπτωτιστού, στην οποία συμμετείχε απο­κλειστικά προσωπικό των Ειδι­κών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς. Η εκπαίδευση συμπεριελάμβανε ρίψη αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως. Με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, το προσωπικό πιστο­ποιείται για την καταλληλότητά του για συμμετοχή σε αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην εφαρ­μογή του το τετραήμερο βολών από τις Μονάδες της 80ης ΑΔΤΕ στην Κω. Η άσκηση αυτή πραγ­ματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκη­σης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Περιελάμβανε, μεταξύ άλ­λων, βολές φορητού οπλισμού, πολυβόλων, όλμων καθώς και ρί­ψη χειροβομβίδων.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-04/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger