Ενίσχυση με 15 Σινούκ


Δόθηκε προκαταβολή 23 εκατ. δολάρια για την αγο­ρά (με εξαιρετικά μειωμένες τιμές) δέκα ελικοπτέρων CH­INOOK CH 47D, τα οποία τελικά θα καταλήξουν να είναι 15.

Επιτροπή στελεχών της Αεροπορίας Στρατού, με επικεφαλής εμπειρότατο ταξίαρχο-πιλότο, αναχωρεί τις επόμενες ημέρες για ΗΠΑ προς επιλογή των ελικοπτέ­ρων, τα οποία προέρχονται από την Εθνοφρουρά (ανακριβή όσα γράφονται ότι τα ε/π έχουν χρησιμοποιηθεί σε Αφγανιστάν ή Ιράκ). 

Αναμένεται, επίσης, εντός των ημερών, τελικός πίνακας ειδικών οχημάτων (περί τα 350) τα οποία παραχωρούνται δωρεάν από US ARMY (η Ελλάδα θα πληρώσει μόνο τα έξοδα μεταφοράς). Σ’ αυ­τή την περίπτωση -όπως πληρο­φορούμαι από το ΓΕΣ, και είναι ευνόητο από παλιότερες υποθέσεις- πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν ταχέως, γιατί πάσα αργο­πορία σημαίνει ότι μπορεί να τ' αρ­πάξει έτερος... σύμμαχος. Τα οχή­ματα αυτά ελλείπουν και είναι πολυτιμότατα για τον Στρατό.

Αρχίζει, εξάλλου, ο εκσυγχρονισμός των πέντε αεροσκα­φών Ρ3-Β του ΠΝ στην ΕΑΒ με συμμετοχή ελλήνων κατασκευα­στών (ΣΕΚΠΥ).

Το μεγάλο πρόβλημα για την υποστήριξη και συντήρηση του υπάρχοντος υλικού είναι η ανα­θεώρηση του ολέθριου νόμου περί μη προμηθειών, μιας ευ­φυούς κατασκευής του ΒΕΝΙ, που δεν επιτρέπει την αγορά ούτε μίας βίδας.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-03/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger