Αρχική » , » Ο χορός των καταραμένων

Ο χορός των καταραμένων


Η μισή ελληνική κοινωνία θα εκραγεί, θα «πεθάνει», μη έχοντας να πληρώσει ούτε τους φόρους ούτε τη στοιχειώδη συντήρησή της. Είναι εξωφρενικό, είναι απίστευτο το ότι εν καιρώ ειρήνης ισοπεδώνεται -με τον τρόπο που ισοπεδώνεται- μια ιστορική χώρα, επειδή την υποθήκευσαν, δανείζοντας την, οι περίφημες αγορές, δηλαδή το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Είναι μέθοδοι οικονομικών εκτελεστών!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Η «Μουζαλιάδα» τελείωσε, έως το επόμενο επεισόδιο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. Ο «καλός» υπουργός Με­τανάστευσης, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από ένα ιδιαίτερα άτυχο γλωσσικό ατόπημα, θα «ανασχηματιστεί», προκειμένου να διασωθεί και το γόητρο του πολιτικού εταίρου της κυ­βέρνησης, Πάνου Καμμένου. Ο Νίκος Παππάς και ο Τέρενς Κουίκ δου­λεύουν το πλάνο για να μη φορτωθεί ως τεράστια κωλοτούμπα την υποχώ­ρησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Φυσικά, η ζημιά από το «σαρδάμ» του συμπαθούς Γιάννη Μουζάλα δεν έγινε στο εσωτερικό της χώρας, που θυμήθη­κε ένα ακόμη άλυτο εθνικό θέμα της, αλλά στο εξωτερικό. Τα σκοπιανά ΜΜΕ έκαναν «πάρτι», λέγοντας και υπογραμμίζοντας: «Επιτέλους, βρέθη­κε ένας Έλληνας υπουργός να πει με το σωστό όνομά της τη... “Μακεδονία”». Το ίδιο συνέβη και με τα τουρκικά ΜΜΕ, όταν ο κ. Φίλης υποβάθμισε τη Γενοκτονία των Ποντίων σε «εθνοκάθαρση». Όπως πανηγύρισαν για τις δη­λώσεις του κ. Νταβούτογλου, ότι «τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παρα­βιάζουν τον εναέριο χώρο αμφισβη­τούμενων περιοχών του Αιγαίου»! Επί­σης, γέλασαν πολύ τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γράφοντας το τελευταίο 24ωρο ότι «ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια ανθρωπιστική κρίση και βυθίζεται ολοένα και περισ­σότερο σε οικονομικό σπιράλ θανάτου, θυμήθηκε ξαφνικά ότι έχει και ένα θέμα στα βόρεια σύνορά της». Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτή είναι η «βιτρίνα» της εξωτε­ρικής πολιτικής μας σε διεθνή θέα και αυτά είναι τα θλιβερά αποτελέσματα από την απουσία κοινής γραμμής στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων.

Ακούγοντας χθες το βράδυ τις ανταπο­κρίσεις από τις Βρυξέλλες, ένιωσα ότι εμείς δεν πήραμε απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω πώς εννοούν και αντιλαμβά­νονται τις μάχες ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, αλλά σίγουρα πρέ­πει να προβληματιστούν από τα αποτε­λέσματα όλων αυτών των επαφών που έχουν με τους εταίρους μας. Η Τουρκία, απ’ ό,τι φαίνεται, παίρνει ζεστό χρήμα στο χέρι, ενώ η Αθήνα εξακολουθεί να έχει στην πλάτη όλο το βάρος χιλιάδων προσφύγων. Η μελλοντική συμπεριφορά της γείτονος παραμένει αβέβαιη. Μπορεί να μην της έδωσαν ακόμη «ελεύθερη βίζα» για όλη την Ευρώπη ή να μην ενεργοποιήθηκαν τα παγωμένα κεφάλαια για την ενταξιακή πορεία της στην Ε.Ε., αλλά το παζάρι του Νταβούτογλου απεκόμισε -σε πρώτη φάση- έξι ολό­κληρα δισεκατομμύρια!

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουρ­γός μας επιστρέφει πάλι με υποσχέσεις, «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη και με­ρικά ζεστά χαμόγελα από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Για μία ακόμα φορά η Ευρώπη επιβεβαι­ώνει ότι επιθυμεί «κλειστά σύνορα» και απομονωμένη πλήρως την Ελλάδα. Ο αγαπητός Αλέξης δεν δείχνει ικανός να αντισταθεί στις ανθελληνικές πιέσεις που θέλουν τη χώρα μας «Σπιναλόγκα» υποδοχής και παραμονής προσφύγων, χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια.

Η άφιξη της διάσημης Αντζελίνα Τζολί, εκτός από το θέαμα των όμορφων ματιών της, είναι αμφίβολο εάν θα προσελκύσει οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των δυστυχισμένων που υπο­φέρουν στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στα νησιά.

Το πλέον εξοργιστικό είναι αυτό που συνέβη στο ξενοδοχείο «Χίλτον» με το περίφημο κουαρτέτο. Ταπεινωμένοι, απογυμνωμένοι από κάθε στοιχείο εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιο­πρέπειας, υπουργοί μιας, υποτίθεται, χώρας-μέλους της Ε.Ε. μπαινοβγαί­νουν και «ανακρίνονται» από τους εκ­προσώπους των θεσμών. Με απίστευ­τη δουλοπρέπεια, ακούνε τις οδηγίες και τις θέσεις των εκπροσώπων της Ευ­ρώπης και του ΔΝΤ και έπειτα, σαν βρεγμένες γάτες, βγαίνουν στην είσο­δο και ανακοινώνουν λίστες «δολοφο­νικών μέτρων».

Χθές, ενώ μετέδιδαν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες πόσα θα πάρουν οι Τούρκοι από το παζάρι τους, εμείς εδώ μαθαίναμε πως οι αλληλέγγυοι εταίροι μας και σύμμαχοί μας θέλουν να κά­νουν την εθνική σύνταξη από 300 έως 384 ευρώ. Επίσης, πληροφορούμεθα ότι πρέπει να πέσει κι άλλο το αφορολό­γητο, έτσι ώστε να μην αναπνέει, πλέον, κανένας 'Ελληνας.

Η μισή ελληνική κοινωνία (είναι θέ­μα μερικών εβδομάδων) θα εκραγεί, θα «πεθάνει» μη έχοντας να πληρώσει ούτε τους φόρους ούτε τη στοιχειώδη συντήρησή της. Είναι εξωφρενικό, εί­ναι απίστευτο το ότι εν καιρώ ειρήνης ισοπεδώνεται -με τον τρόπο που ισο­πεδώνεται- μια ιστορική χώρα επειδή την υποθήκευσαν, δανείζοντάς την, οι περίφημες αγορές, δηλαδή το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Είναι ο χορός των καταραμένων. Είναι μέθοδοι οικονο­μικών εκτελεστών. Γνωρίζουν ότι υπό αυτές τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες δεν πρόκειται πο­τέ, μα ποτέ, να αποπληρωθεί το αστρονομικό χρέος, που ολοένα μεγα­λώνει. Και όμως, συνεχίζουν τις ομα­δικές εκτελέσεις με την ψυχολογία των τζιχαντιστών. Θέλουν να σκορπί­ζουν τον τρόμο. Επιδιώκουν να φο­βούνται οι Έλληνες, να σοκάρονται και να πληρώνουν...

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ) 18/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger