Αρχική » , , » Η λειψανδρία στις Ένοπλες Δυνάμεις και η κρίση έφεραν αποστρατείες με φειδώ!

Η λειψανδρία στις Ένοπλες Δυνάμεις και η κρίση έφεραν αποστρατείες με φειδώ!


Η ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ που έχει «χτυπήσει» τις Ένοπλες Δυνάμεις, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, έπαιζε στις φετινές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών σημαντι­κό ρόλο. Η ηγεσία αποφάσισε να μη βάλει το μαχαίρι βαθιά στην επετηρίδα και προχώρησε σε αποστρατείες με φειδώ. «Δεν περισ­σεύουν στελέχη» ήταν το σκεπτι­κό, ανεξάρτητα (και δεν θα μπού­με σε αυτό το θέμα) ποια ήταν τα κριτήρια για τις προαγωγές και τις αποστρατείες

Στον Στρατό Ξηράς, για παρά­δειγμα, το μήνυμα εστάλη με το καλημέρα, όταν από τους 10 αντιστρατήγους που συγκροτούσαν το Ανώτατο Συμβούλιο αντικαταστάθηκε μόνο ο ένας. Και η συνέχεια ήταν λίγο πολύ στο ίδιο μοτίβο, με λίγες αποστρατείες υποστρατή­γων, ταξιάρχων και συνταγματαρ­χών. Παρόμοια η εικόνα και για τους άλλους δύο κλάδους το Πο­λεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Ο αρχηγός ΓΈΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι πολλοί από τους συνταγματάρχες και αντισυνταγματάρχες που αποστρατεύτηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια ζήτησαν να επανέλθουν στην ενεργό υπηρεσία λόγω οικονομικών προ­βλημάτων, καθώς η σύνταξη είναι αρκετά χαμηλότερη από τον μισθό εξαιτίας των τελευταίων μεγάλων περικοπών. Ωστόσο, δεν υπάρ­χει μέχρι στιγμής νομικό πλαίσιο για να ικανοποιηθούν τέτοια αιτή­ματα Η δυσμενής οικονομική κα­τάσταση για τους εντός του Στρατεύματος και όσους έχουν αποστρατευθεί ελήφθη υπόψη για τις κρίσεις. 

Υπάρχει άλλωστε και το περιθώριο που δόθηκε από την αύξηση των χρόνων παραμονής στον βαθμό, αφού πλέον απαιτού­νται 40 χρόνια για πλήρη σύνταξη. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέ­ον να αποστρατεύουμε κατά δεκάδες τα στελέχη. Οφείλουμε να δεί­χνουμε κατανόηση, σε συνάρτηση βέβαια και με τις ανάγκες της υπηρεσίας» σημείωσε ανώτατη πηγή στη «δημοκρατία». Μπορεί να μπλοκάρει η επετηρίδα, όμως ο κίνδυνος αυτός φαίνεται ότι μπή­κε στη ζυγαριά με το να ξεμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από στελέ­χη, αφού οι εισαγωγές τα τελευ­ταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 50%, ενώ προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών έχουν να γίνουν περίπου οκτώ χρόνια.

Ανδρέας Κούτρας
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger