Αρχική » , , » Την ενίσχυση με προσωπικό και σκάφη εξετάζει το ΛΣ

Την ενίσχυση με προσωπικό και σκάφη εξετάζει το ΛΣ


Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι δύσκολη, ωστόσο, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, γι’ αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θό­δωρος Δρίτσας, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσληψης επιπλέον λιμενοφυλάκων.

Το αίτημα έθεσαν στον κ. Δρίτσα συνδι­καλιστικοί εκπρόσωποι του ΛΣ, ζητώντας την ενίσχυση του Σώματος με 200-500 άτο­μα που θα μπορούσαν να διατεθούν, ύστερα από εντατική εκπαίδευση ολίγων μηνών, στις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής». Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ζητά να ενημερωθεί για την «τύχη» του κτηρίου της Σχολής Λιμενο­φυλάκων στον Πειραιά, που είχε στη δικαιο­δοσία του το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας την επανα­λειτουργία του.

Η τελευταία σειρά λιμενοφυλάκων εκ­παιδεύτηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολε­μικού Ναυτικού στον Πόρο, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να μετακινούνται καθημερινά με πλοία, ενώ οι αξιωματικοί συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στη Σχολή Ναυτικών Δοκί­μων και οι υπαξιωματικοί στις εγκαταστά­σεις του ΠΝ στον Σκαραμαγκά.

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως στη Μυτιλήνη υπηρετούν 132 στελέχη και έχουν στη διάθεσή τους πέντε περιπολικά σκάφη, ενώ το 2015 διαχειρίστηκαν πάνω από 500.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στο Καστελόριζο υπηρετούν 10 άτομα, έχοντας στη διάθεσή τους ένα σκάφος και, ουσιαστικά, χωρίς καμία υποδομή διαχειρί­στηκαν πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συντήρηση σκαφών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λι­μενικού Σώματος, Δημήτρη Σαϊτάκη, υπάρ­χει πρόβλημα με τα πλωτά μέσα του ΛΣ.

«Εάν δεν υπάρχει συνεχής χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σκαφών μας ώστε να είναι επιχειρησιακά, ξέρετε τι θα γίνει; Οι νατοϊκές δυνάμεις θα καλούν τους Τούρ­κους για έρευνα και διάσωση», σημειώνει χαρακτηριστικά. Για την ώρα, πάντως, ση­μαντική βοήθεια στην προσπάθεια των λιμε­νικών αποτελούν τα 10 σκάφη που έχει δια­θέσει το ΠΝ και τα οποία επιχειρούν με συν­δέσμους του ΛΣ. Πρόκειται για το σχέδιο που εφαρμόζεται στο Αιγαίο από το 2013, με στόχο την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστή­ματος θαλάσσιας επιτήρησης.

Παπ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-19/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger