Αρχική » » ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό της 29 Φεβ 2016

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό της 29 Φεβ 2016


Η Πρωτοβουλία Αποστράτων στα πλαίσια της δράσης για το σχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό όπως χα­ρακτηρίζεται, πραγματοποίησε μια σειρά από επαφές με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Για το επόμενο διάστημα η Πρωτοβου­λία Αποστράτων όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση θα συνεχίσει τις εξορμήσεις της με επισκέψεις-περιοδείες σε Αστυνομικά Τμήματα, Πυρο­σβεστικές Υπηρεσίες και Λιμε­ναρχεία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι στρα­τιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέ­στες, λιμενικοί προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες. Όλους μάς πλήττουν οι συνέπειες της αν­τιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Αντιτασ­σόμαστε στον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Είμαστε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνη­σης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έχου­με υποχρέωση να αφουγκραστούμε τον αγωνιζόμενο λαό μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπλοκή της πατρίδας μας στον πόλεμο. Απαιτούμε να φύγει τώ­ρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο».....
 

Σύμφωνα με έμπειρους αν­θρώπους του κλάδου, για τις κρί­σεις των αξιωματικών πρέπει να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα για τη βελτίωση της υπηρεσιακής εξέλιξης των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων η οποία βασίζε­ται στον Νόμο 3883/2010. 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγ­καίνια της έκθεσης “Ιστορίες Αν­δρείας” στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύ­ματος Μείζονος Ελληνισμού. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο γενι­κός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Ταφύλλης, επίτιμοι αρχηγοί και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. 

Σε επιχειρησιακό «πυρετό» το στράτευμα στα σύνορα 

Οι ασταμάτητες ασκήσεις στη μεθόριο προκαλούν την εύλογη απορία των κατοίκων. 

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ 

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν το τελευταίο διάστημα οι παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Από τον Έβρο έως τα ακριτικά νησιά και το αντίστροφο. 

Δεκάδες ασκήσεις έγιναν όλο τον Φεβρουάριο στα σύνορα με την Τουρκία, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση στους κατοίκους των νησιών κυρίως. Η έντονη αυτή κινητικότητα σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και από όσους παρακολου­θούν τη στρατιωτική επικαιρότητα. 

Η πραγματικότητα «λέει» ότι η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με το Προσφυγικό και η πίεση που ασκεί η Τουρκία μη τηρώντας τη συμφωνία να περιο­ρίσει τον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από τα παράλιά της, τείνει να δημιουργήσει πρόβλημα ασφαλείας στη χώρα. Οπότε είναι εύλογα τα ερωτηματικά που προκύ­πτουν με αφορμή τις συνεχόμενες στρατιωτικές ασκήσεις που γίνονται σε περιοχές οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. 

Προετοιμασίες για το ενδεχόμε­νο κλεισίματος των συνόρων; Αντιμετώπιση απειλής; Αντιμετώπιση ζη­τημάτων ασφαλείας που ενδεχομένως δημιουργούνται από την τροπή που έχει πάρει το Μεταναστευτικό; Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα λογικά ερωτηματικά που προκύπτουν. 

Οι διαρκείς ασκήσεις σε όλη τη μεθόριο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων ανθρώπων με πολυετή θη­τεία στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιθανόν να έχουν ως στόχο να ανυψώσουν το ηθικό των νησιωτών, να τους εμπεδώσουν αίσθημα ασφαλείας αλλά και να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία ότι οι Ένοπλες Δυνά­μεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι ιδιαίτερα στον Έβρο και τα νησιά συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο: Πραγματοποιούνται επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις σε πολύ κοντινές ημε­ρομηνίες. Είναι πολύ σπάνιο να συμβεί μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων να γίνονται στην ίδια πε­ριοχή δύο σχεδόν εβδομαδιαίες επι­χειρησιακές εκπαιδεύσεις. Σύμφω­να με τις ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα σενάρια ασκήσεων που αντιμετωπίζονται εί­ναι μεταξύ άλλων Ταχεία Ανάπτυξη Δυνάμεων, σχέδια αντεπιθέσεων και επεισόδια Αντιαεροπορικής Άμυνας. Παράλληλα εκτελούνται βολές με όλα τα οπλικά συστήματα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επιχειρησιακές εκπαι­δεύσεις: 

95 ΑΔΤΕ- Ρόδος: 25 έως 28 Ιανουαρίου 2016 και 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016, 
80 ΑΔΤΕ - Κως: 08 έως 11 Φεβρουάριου 2016 και 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2016, 
79 ΑΔΤΕ Σάμος: 08 έως 12 Φεβρουάριου 2016 και 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016, 
XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζι­κού - Αλεξανδρούπολη: πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016 και Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, 
32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠ/Ν): 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2016, 
41 Συντάγματος Πεζικού - Σαμοθράκη: 8 έως 11 Φεβρουαρίου 2016, 
88 Στρατιωτική Διοίκηση - Λήμνος: 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2016, 
71 Αερομεταφερόμενη Τα­ξιαρχία (71 A/M ΤΑΞ): 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016. 

Γυναίκες ανθυπολοχαγοί σε θέση μάχης 

Οι γυναίκες στα όπλα. Για του λόγου το ακριβές, γυ­ναίκα ανθυπολοχαγός και μά­λιστα από τη θέση του πολυβο­λητή συμμετείχε στο δεκαήμε­ρο επιχειρησιακής εκπαίδευ­σης των Ανθυπολοχαγών Πε­ζικού και Αεροπορίας Στρατού Τάξεως ΣΣΕ/2015, της Πτέ­ρυγας Βασικής Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, που πραγματοποιήθηκε με απόλυ­τη επιτυχία. 

Κατά τη διάρκεια της εκ­παίδευσης εκτελέστηκαν Τα­κτικές Ασκήσεις Μηχανοκινή­του Διμοιρίας σε όλες τις φά­σεις του αγώνα και εξετάστη­καν αντικείμενα διεξαγωγής, Υποστήριξης Μάχης και Διοι­κητικής Μέριμνας. Ακόμα, έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και αεροπόβαση με ελικόπτερα των Ανθυ­πολοχαγών σε σημεία της ελ­ληνικής Επικράτειας... 

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η Κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να σωθεί νεογέννητο που πάσχει από αναπνευστική ανεπάρ­κεια. 

Συγκεκριμένα, με ασφά­λεια ολοκληρώθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο Κρήτης η μεταφορά με αεροσκάφος C- 27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, ενός μωρού-αγοριού το οποίο είχε έρθει στη ζωή πριν από λίγες ώρες με πρό­βλημα υγείας. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-29/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger