Αρχική » » H αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων

H αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων


Σε πλήρη ετοιμότητα η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. 

Επιβεβαίωσαν την άρτια εκπαίδευσή τους τα στελέχη και οι στρατεύσιμοι της επίλεκτης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας. Οι Μονά­δες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) διεξήγαγαν πρόσφατα ένα τετραήμερο επιχειρη­σιακής εκπαίδευσης. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιέλαβε, μεταξύ άλ­λων, την εκτέλεση επιχειρήσεων αεροκίνησης με ελιικόπτε­ρα της Αεροπορίας Στρατού, ΤΑΜΣ Αεροκίνητου Λόχου με πραγματικά πυρά και αντιμετώπιση τακτικών επεισοδίων, βολές φορητού οπλισμού, αντιαρματικών όπλων και πυρο­βολικού....
 

Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα θα δώσει η 71 η Αερομεταφερόμενη Τα­ξιαρχία. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς. Έδρα της ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα στον Νομό Κιλκίς. 

Στη θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέ­ση τους Πόντιοι πρόσφυγες, που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στον νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα, με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία μετονομά­στηκε σε 71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος». Η μετονομασία της ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την πατρίδα. 

Το στρατιωτικό προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμε­νης Ταξιαρχίας είναι επιλεγμένο με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια. Κυρίως αποτελείται από μόνιμα στελέχη. Η τοποθέτηση στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους στρατιωτικούς, διότι επιλέχτηκαν να υπηρετή­σουν σε έναν από τους πλέον αξιόμαχους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς. 

Η 71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι εφοδιασμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, προσαρμοσμένα όμως στα χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες ενός αερομεταφερόμενου σχηματισμού. 

Στόχος είναι να αποτελεί έναν ευέλικτο σχηματισμό αμέ­σου αντιδράσεως, με σημαντική ισχύ πυρός, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρεται με ελικόπτερα και αεροσκάφη και να αναπτύσσεται επιχειρησιακά σε ελάχιστο χρόνο σε οποι­αδήποτε περιοχή του ελλαδικού χώρου. Αποστολή της το άμεσο και καταλυτικό στρατιωτικό πλήγμα σε βάρος του επι­τιθέμενου εχθρού. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger