Αρχική » » Βέτο στο βέτο Τσίπρα από Μητσοτάκη - Λεβέντη

Βέτο στο βέτο Τσίπρα από Μητσοτάκη - Λεβέντη

Δυναμιτίζεται η προσπάθεια συναίνεσης και κοινή γραμμής για το Προσφυγικό απ’ όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο βέτο που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ως όπλο ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 7 Μαρτίου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν χρειάζονται βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη «διάθεση ρήξης» την οποία φαίνεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας έναντι της Ε.Ε., ενώ είναι και ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να δώσει, εάν ζητηθεί, εν λευκώ εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερα επικριτικός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας:

«Εγώ βέτο (στη σύσκεψη των αρχηγών) δεν δίνω! Γιατί βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι. Τότε πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας. Αν ζητήσει βέτο, καλό είναι να τα μαζεύει. Διότι βέτο όσοι θέτουν έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας».

Και εξήγησε τη θέση του αυτή, λέγοντας: «Όταν φτάσει η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, ποιος χαίρεται; Η Τουρκία, οι Ευρωσκεπτικιστές. Δηλαδή να έχεις σύμμαχο τη Μέρκελ - γιατί τώρα πια μόνο η Μέρκελ μάς έμεινε ως σύμμαχος, όπως ξέρετε- και να θέτουμε και βέτο είναι κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα.

Ελπίζω να μην το έχει βάλει ούτε στον νου του ο Τσίπρας αυτό, διότι δείχνει την προεξοφλημένη αποτυχία της διπλωματίας».

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-02/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger