Αρχική » , , » Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο

Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο


Εκτός από όλα τα οικονομικά δεινά, είμαστε μπροστά στην απώλεια την εθνικής μας υπόστασης, την προσβολή, αν όχι την παραβίαση, των συνόρων μας και το βιασμό κάθε κεκτημένου μας.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ

Νομίζαμε ότι όλο από που ζούμε εδώ και έξι χρόνια έχει τέλος, έχει πάτο. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι εκτός από τις περικοπές των συντάξεων, την επιστροφή στον ερ­γασιακό μεσαίωνα, την καταδίκη στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση, θα έρ­χονταν οι "σωτήρες·' για να προσθέσουν άλλο ένα καρφί στο σταυρό που σηκώνει κάθε Έλληνας, την πλήρη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και το διεθνή διασυρμό μας μέσω της ανύπαρκτης εξωτερικής μας πολιτικής.

Αποδείχθηκε ότι αφήσαμε στα χέρια της κύριας Τασίας την εθνική μας στρα­τηγική έναντι μιας τεράστιας κρίσης που από πανευρωπαϊκή την κάναμε ελληνική. Σε μία Ευρώπη που έπεσε στα τέσσερα μπροστά στην Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά υπο­τάχθηκε αλλά και έστρωσε το χαλί στους Τούρκους να επιδείξουν τη δύ­ναμή τους στο Αιγαίο. Σε αυτή την ει­κόνα, οι "σωτήρες” της Ελλάδας φαίνεται να είναι θεατές και το ερώτημα που τί­θεται είναι αν το κάνουν γιατί είναι αφελείς, ανίκανοι ή ύποπτοι.

Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια για το ρόλο τους και τη στάση τους. Κάθε φορά που κάνουν ένα λάθος και λες "δεν μπορεί, θα το διορθώσουν" έρχεται ένα άλλο για να σου δείξει ότι δεν υπάρχει πάτος. Την ώρα που σχίζαμε τα μνημόνια υπογράφαμε καινούρια, την ώρα που στριμώχναμε την τρόικα τους παρακαλούσαμε να γυρίσουν πίσω και την ώρα που πουλούσαμε δήθεν τσαμπουκά στους Γερμανούς σταθήκαμε ανίκανοι να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας και την ταπεινωμένη εθνική μας αξιοπρέπεια, ικετεύοντας τώρα πια τη συμπάθεια της Μέρκελ.

Οι συσχετισμοί είναι ξεκάθαροι πλέον κι εμείς συνεχίζουμε την τακτική της πολιτικής πονηριάς. Ευρώπη υποταγ­μένη στην Γερμανία, Γερμανία ευνοϊκή στην Τουρκία και η Ελλάδα επιχειρεί να συνδέσει την προσφυγική κρίση με το χρέος. Απέτυχε και σε αυτό η "πρώτη φορά αριστερά". Σηκώνει το βάρος των προσφύγων, των μεταναστών και όσων επιθυμούν να περάσουν από μία χώρα που μετατράπηκε σε ξέφραγο αμπέλι και αντί να κερδίσει, όπως θα ήθελε, στο χρέος και τη δήθεν διαπραγμάτευση, περιμένει την αξιολόγηση αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Την πρώτη φορά, ο κ. Τσίπρας έπαιξε το χαρτί Βαρουφάκη και το αποτέλεσμα ήταν να σκύψουμε ακόμη περισσότερο το κεφάλι. Η δεύτερη φορά όμως είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Εκτός από όλα τα οικονομικά δεινά, είμαστε μπροστά στην απώλεια την εθνικής μας υπόστασης, την προσβολή , αν όχι την πα­ραβίαση, των συνόρων μας και το βιασμό κάθε κεκτημένου μας. Μπροστά σε όλο αυτό, ο Πρωθυπουργός της χώρας "σχίζει τη γάτα Ιμαλαΐων" και οι υπουργοί του χτυπούν τη διαπλοκή μέσω των διαφημίσεων που μοιράζουν οι άνθρωποι που οι ίδιοι τοποθέτησαν στους κρατικούς οργανισμούς. Δυστυ­χώς, όπως όλα δείχνουν, αυτή η κυ­βέρνηση δεν έχει πιάσει πάτο. Το δια­πιστώσαμε και στη συνέντευξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου.

Ο Βασίλης Καπερνάρος είναι δικηγόρος και πρόεδρος του κόμματος ΡΙΖΕΣ.

(CONTRA NEWS-06/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger