Αρχική » , » Το κράτος είναι φάντασμα στην Ειδομένη;

Το κράτος είναι φάντασμα στην Ειδομένη;


Άνετα μπορούν κάποιοι να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδος ή θερμό επεισόδιο στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Όπως είναι πολύ εύκολο να υπάρχουν ανάμεσα στους μετανάστες ομάδες εξτρεμιστών, τους οποίους δεν γνωρίζει και δεν παρακολουθεί το ελληνικό κράτος...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Πυροβολισμοί και τραυματισμοί στις Βρυξέλλες, σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας. Συνα­γερμός στο Βερολίνο από έκρηξη βόμβας τοποθετημένης σε αυτοκίνη­το -μάλλον εμπόρων ναρκωτικών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είμαι 100% σί­γουρος ότι η στάση της Ευρώπης θα σκληρύνει τα επόμενα 24ωρα.

Το ακροδεξιό κλίμα φουντώνει και η περίφημη, φασίζουσα συμμαχία του Βίσεγκραντ επιδιώκει να ρίξει όλες τις ευθύνες για το Προσφυγικό στην Αθήνα. Το επόμενο ψευδο-επιχείρημα που έρχεται σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής είναι ότι «η Ελλάδα αδυνα­τεί να φράξει τα σύνορά της ή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και αυτό το αποδεικνύει με τη μη φύλαξη των συνόρων της στην Ειδομένη».

Όσο και αν προσπαθήσει ο σημερι­νός πρωθυπουργός να απαντήσει σε αυτό το επιχείρημα των Ευρωπαίων, δεν θα μπορέσει να το κάνει. Ας το σκεφθούμε πολύ απλά: Επιτρέψαμε να φθάσουν στην περιοχή του συνο­ριακού φυλακίου της Ειδομένης πε­ρίπου 15-17 χιλιάδες πρόσφυγες. Τους αφήσαμε μέσα σε άθλιες, πραγματικά, συνθήκες να κατασκηνώσουν στα χωράφια, υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή, χωρίς να υπάρχει εκεί το... κράτος!

Θα μπορούσαν δηλαδή (όπως συνέ­βη πριν από λίγες ώρες) να εισβάλουν μαζικά στην πλευρά των Σκο­πιών, να δεχθούν πυρά από τους Σκοπιανούς, να θρηνήσουμε δεκά­δες θύματα και να προκαλέσουμε ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επει­σόδιο σε βάρος της πολύπαθης χώ­ρας μας.

Οποιαδήποτε δικαιολογία του πρω­θυπουργού για μια τέτοια συνοριακή παραβίαση δεν θα έστεκε σε καμία Σύνοδο Κορυφής και σε κανένα διε­θνές όργανο -πολύ περισσότερο όταν έχουμε δεχθεί να αναλάβουμε την ίδρυση hotspots και ατύπως τη φιλοξενία όσων περνάνε τα σύνορα της Ευρώπης, δηλαδή διασχίζουν το Αιγαίο και αποβιβάζονται στα νησιά μας. Είναι, λοιπόν, δική μας υποχρέ­ωση να φυλάσσονται τα σύνορα και να μην προκαλούνται επεισόδια με γειτονικές χώρες που έχουν ορθώσει φράχτες και απαγορεύουν την προ­ώθηση και την είσοδο μεταναστών.

Αν άδειαζαν οι Σκοπιανοί τα πολυ­βόλα τους πάνω στους δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες που πήγαν να περάσουν από ένα τυφλό σημείο τον φράχτη, ποιος θα είχε την πολιτική ευθύνη για ένα τέτοιο μακε­λειό; Αστυνομικές δυνάμεις δεν υπάρχουν στην Ειδομένη. Στρατιω­τικές δυνάμεις δεν φυλάσσουν, απ’ ό,τι φαίνεται, την περιοχή που έχουν «καταλάβει» χιλιάδες πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Μα­θαίνουμε ότι «άγνωστες» ΜΚΟ, με εξαίρεση τις γνωστές και καταξιωμέ­νες οργανώσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κό­σμου, κινούνται ανάμεσά τους, τους φροντίζουν ή τους καθοδηγούν. Το κράτος είναι ανύπαρκτο! Γιατί, άρα­γε; θέλουμε να δείξουμε στους Γερμανούς και στους άλλους Ευρωπαί­ους ότι είμαστε ανίκανοι; Ή μήπως θέλουμε να φοβίσουμε τη Γηραιά Ήπειρο, δείχνοντας ότι όλοι αυτοί οι «επικίνδυνοι» και «μολυσμένοι» μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να δια­βούν τα σύνορα και να φτάσουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Χθες, εμφανίστηκαν στον λασπότο­πο της Ειδομένης οι κύριοι Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης και Μουζάλας. Ουδείς κυβερνητικός γνωρίζει ποιοι κυκλοφόρησαν αυτό το περίφημο παραπλανητικό φυλλάδιο που οδή­γησε πάνω από 1.500 ανθρώπους να περάσουν τον επικίνδυνο χείμαρρο και να φτάσουν στο έδαφος των Σκο­πιών, όπου τους περίμεναν αστυνομι­κοί, για να τους σαπίσουν (!) στο ξύ­λο, να τους εξευτελίσουν, να τους κό­ψουν πρόστιμα, να τους φορτώσουν σε φορτηγά ή να τους πετάξουν πίσω στο ελληνικό έδαφος από πρόχειρες τρύπες που άνοιξαν στον φράκτη. Όπως άκουσα στα δελτία ειδήσεων, ξεκίνησε έρευνες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία προφανώς είναι απούσα από την «ευαίσθητη» περιοχή, γιατί, αν ήταν παρούσα, θα γνώριζε ποιοι διοχετεύουν αυτά τα φυλλάδια στην αραβική γλώσσα, ποιοι τα πληρώνουν και ποιοι τα τυ­πώνουν. Άνετα μπορούν κάποιοι να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδος ή θερμό επεισόδιο στα ελ- ληνοσκοπιανά σύνορα.

Όπως είναι πολύ εύκολο να υπάρ­χουν ανάμεσα στους μετανάστες ομάδες εξτρεμιστών, τους οποίους δεν γνωρίζει και δεν παρακολουθεί το ελληνικό κράτος. Το βέβαιο είναι ότι τόσο στην Ειδομένη όσο και στα νησιά δραστηριοποιούνται διάφορες ΜΚΟ των οποίων η «σκούφια» δεν ξέρει από πού κρατάει η κρατική μη­χανή μας.

Τις επόμενες ώρες, ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσει ακόμα πιο παγωμένη και ανθελληνική ατμό­σφαιρα στις Βρυξέλλες. Ίσως κατα­λάβει, επιτέλους, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι πρόσφυγες, αλλά και το πώς νιώθουν οι υπόλοιποι Ευ­ρωπαίοι απέναντι στον ίδιο και στην κυβέρνησή του.

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-16/03/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger